Μεγάλο, καθαρό (αλλα και επεισοδιακό) τρίποντο του Εθνικού επί της Παναχαϊκής

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Αν και έχασε το πρώτο σετ, ο Εθνικός πήρε τα τρία επόμενα, πέτυχε το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα και την δεύτερη νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές, κερδίζοντας αυτή τη φορά με 3-1 σετ (16-25, 25-21, 25-15, 25-21) την Παναχαική στο κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” της Αλεξανδρούπολης.

Μετά την τεράστια νίκη στη Μίκρα επί του Άρη, σειρά είχε η Παναχαϊκή για την ομάδα του Σάκη Μουστακίδη. Μια ομάδα που προερχόταν μετά την σπουδαία νίκη επί του ΠαναθηναΪκού στην πρεμιέρα και προηγήθηκε στο παιχνίδι, βάζοντας δύσκολα εξ αρχής για τους Αλεξανδρουπολίτες, Όμως η συνέχεια  δεν ήταν ανάλογη αφού ανέβασαν απόδοση και δίκαια έφτασαν στην επικράτηση, οδηγώντας έτσι τους Πατρινούς στην πρώτη ήττα της ιστορίας τους στη Βόλεϊ Λιγκ.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από την αψιμαχία του Παναγιώτη Ρουμελιώτη με τον Γρηγόρη Σιδηρόπουλο με συνέπεια την αποβολή των δύο αθλητών από τον πρώτο διαιτητή της αναμέτρησης Χρήστο Μπατιανίδη. Ωστόσο, πιο πριν αξίζει να επισημανθεί η προκλητική συμπεριφορά κάποιων παικτών της Παναχαϊκής από την άρχη έως το τέλος του αγώνα, κάτι που εξόργισε φιλάθλους και παίκτες του Εθνικού (και προφανώς θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αν ο διαιτητής ήταν πιο αυστηρός στο θέμα αυτό και δεν άφηνε την κατάσταση να παρεκτραπει και να του ξεφύγει).

Στο 1ο σετ η Παναχαϊκή πήρε διαφορά 7 πόντων (10-17) στηριζόμενη στα καλά σερβίς των Νίκου Ρουμελιώτη και Ντονά. Εκμεταλλευόμενη τις κακές υποδοχές του Εθνικού το κατέκτησε σχετικά εύκολα με 15-26. Όμως η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη στο 2ο σετ μπήκε πιο δυνατά και από την αρχή διατήρησε σταθερή διαφορά 2 πόντων. Βελτιώνοντας την υποδοχή και τα μπλοκ ο Εθνικός δυσκόλεψε για τα καλά τους παίκτες του Άρη Αγγελόπουλο και έτσι οι εβρίτες ισοφάρισαν με 25-21.

Το 3o σετ ήταν το πιο επεισοδιακό, αφού στο 17-13 ο πασαδόρος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Άκης Σιδηρόπουλος και ο κεντρικός της Παναχαϊκής Παναγιώτης Ρουμελιώτης απεβλήθησαν από το σετ λόγω διένεξης. Τη θέση του Σιδηρόπουλου πήρε ο νεαρός Σταύρος Κασαμπαλής, διεθνής με τις μικρές Εθνικές Ομάδες αλλά χωρίς πολλές παραστάσεις από τόσο υψηλού επιπέδου αγώνες, ο οποίος όμως μπήκε ζεστός στην αναμέτρησης παρ’ ότι ήρθε από τον πάγκο και ανταποκρίθηκε πολύ καλά στον ρόλο του. Τα αίματα άναψαν, όμως ευτυχώς για την ομάδα του Σάκη Μουστακίδη πήρε εύκολα το σετ με τους Παπάζογλου, Δαλακούρα και Ανδρεάδη να πυροβολούν και να τελειώνουν εύκολα στο 25-15.

Στον απόηχο του γεμάτου ένταση 3ου σετ, οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα στο τέταρτο. Μεγάλες φάσεις, ωραίες άμυνες και πολύ πάθος. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ αλλά στο τέλος ο Εθνικός με όπλο την ψυχραιμία του κατακτήσε και το 4ο σετ με 25-21 και συνακόλουθα τη νίκη. Ακολούθησε ένα πανδαιμόνιο στις εξέδρες του Κλειστού, που γέμισαν από κόσμο και απέδειξαν ότι και φέτος το βόλεϊ θα αποτελεί την αγαπημένη συνήθεια της πόλης κάθε εβδομάδα.

Διαιτητές: Μπατιανίδης, Ιωαννίδης

Τα σετ: 16-25, 25-21, 25-15, 25-21.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης): Ράιτς 14π. (14/25 επιθ), Μιχαϊλοβιτς 17 (11/19 επιθ, 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Σιδηρόπουλος (0/1 επιθ), Παπάζογλου 10 (6/10 επιθ, 4 μπλοκ), Δαλακούρας Ανέστης 10 (7/17 επιθ, 3 άσσοι, 60% υπ), Ανδρεάδης 14 (10/12 επιθ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ) / Δαρίδης (λ. – 65% υπ), Δαλακούρας Κωνσταντίνος, Γραμματικάκης, Μπουφίδης, Κασάμπαλης, Κοντοστάθης (λ).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Αγγελόπουλος): Ντόνας 10 (7/15 επιθ, 3 άσσοι), Ραντούνοβιτς 10 (9/17 επιθ, 1 άσσος), Αγγελόπουλος 2 (0/3 επιθ, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Ρουμελιώτης Νίκος 23 (19/41 επιθ, 4 άσσοι), Ρουμελιώτης Παναγιώτης 6 (5/6 επιθ, 1 μπλόκ), Βλαχοστάθης 6 (5/10 επιθ, 1 μπλοκ) / Ρουμελιώτης Μένιος (λ. – 71% υπ), Χριστιάς, Διονυσόπουλος, Μαυραγάνης, Βασιλάκος 1 (1/1 επιθ, 60% υπ), Πεφανής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΔΩ