Αγώνες σκάκι μαθητών δημοτικών σχολείων στην Αλεξανδρούπολη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Το Σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και το τμήμα σκάκι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαΐστρου  διοργανώνουν σήμερα Κυριακή (20 Οκτωβρίου) από τις δέκα το πρωί σκακιστικούς αγώνες για μαθητές – μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της Αλεξανδρούπολης.

Ο χώρος τέλεσης των αγώνων είναι το Σκακιστικό Τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ( Πλατεία Πολυτεχνείου, Παλιά Δημαρχία, 1ος όροφος).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα συμμετέχουν θα αγωνισθούν σε τρείς ομίλους: Πρώτος όμιλος, η πρώτη και η δευτέρα τάξη, δεύτερος όμιλος η τρίτη και η  τετάρτη τάξη, τρίτος όμιλος η πέμπτη και η έκτη τάξη.

Στους τρεις πρώτους νικητές και στο πρώτο κορίτσι κάθε ομίλου θα απονεμηθούν μετάλλια, έπαινοι και σε όλους τους συμμετέχοντες  αναμνηστικά  διπλώματα. Επίσης το Σκακιστικό Τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης  και του Πολιτιστικού Συλλόγου  Μαΐστρου   θα  προσφέρουν  για όσα παιδιά δεν είναι εγγεγραμμένα στα τμήματα των συλλόγων,  δωρεάν μαθήματα σκακιού για τρεις (3) μήνες. Οι σκακιστές και οι σκακίστριες που είναι  κάτοχοι αθλητικού δελτίου από την ΕΣΟ, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες,  αλλά καλούνται να είναι παρόντες για να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή της όλης διοργάνωσης.

Σύστημα αγώνων: Ελβετικό 7 η 5  γύρων ή πουλ (ανάλογα με τις συμμετοχές). Οι απονομές των επάθλων προγραμματίζονται για τις 14:00 το μεσημέρι…