Το ΤΑΠ Άρης απαντάει στον Εθνικό

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Το ΤΑΠ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία και «απαντάει» στους ανθρώπους του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στις δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννη Τζίμα περί  κακής φιλοξενίας των «κίτρινων» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το Λιγκ Καπ, ωστόσο παράλληλα παραδέχεται και καταδικάζει την ενέργεια ενός μεμονωμένου οπαδού, που έβαλε «φωτιά» στις σχέσεις των δύο ομάδων.

Γεγονός είναι ότι ιδιαίτερες εντάσεις δεν παρατηρήθηκαν στον αγώνα, που είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε και να μεταδόσουμε ζωντανά από την Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ThrakiSportS. Ούτε καν πανό υπήρχαν στο κλειστό της Μίκρας, ζήτημα είναι αν υπήρξαν πάνω από εκατό άτομα και σε γενικές γραμμές ήταν κόσμια η ατμόσφαιρα, με τις εξαιρέσεις που πάντα παρατηρούνται στα γήπεδα. Μια μικροένταση δημιουργήθηκε έξω από το γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα, αλλά τουλάχιστον δεν είχε υποπέσει τίποτα στην αντίληψή μας κατά την διάρκεια του ματς από την θέση στην οποία βρισκόμασταν.

Μετά ωστόσο τις δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΑ Εθνικός κ. Τζίμα, που είναι αλήθεια ότι αναφέρει πολύ σοβαρά και καταδικαστέα πράγματα, μαθαίνουμε ότι υπήρξε αναστάτωση στο ΤΑΠ Αρης και από το πρωί υπήρξαν συζητήσεις αναφορικά με το αν έπρεπε να απαντηθούν ή όχι. Τελικά, αποφασίστηκε να εκδοθεί μια ανακοίνωση – απάντηση, με σκοπό να κατευναστούν τα πνεύματα. Μάλιστα, σε αυτήν, πέρα από την καταδίκη του οπαδού του Άρη που προκάλεσε το όλο ζήτημα, εκδράζονται και η ευχές της κιτρινόμαυρης οικογένειας προς τον Εθνικό για τους αγώνες του με την Σκρα για το CEV Cup.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του «κιτρινόμαυρου» ΤΑΠ έχει ως εξής:

«Με αφορμή τις δηλώσεις του ΤΑΠ Εθνικού Αλεξανδρούπολης στον τύπο της Θράκης, το ΤΑΠ Άρης αισθάνεται την υποχρέωση να θέσει τέλος στην εσκεμμένη ή ακούσια παραπληροφόρηση. Η φιλοξενία που παρείχε το ΤΑΠ Άρης στην αποστολή του Εθνικού, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τόσο στον αγώνα του πρωταθλήματος, όσο και σε αυτόν του ΛΙΓΚ ΚΑΠ ήταν άψογη, πράγμα που επιβεβαιώνουν οι φιλοφρονήσεις που δεχτήκαμε από τους ανθρώπους της ακριτικής ομάδας.

Η μεμονωμένη, καταδικαστέα, ενέργεια ενός θερμοκέφαλου οπαδού, ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με το ΤΑΠ Άρης, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδεθεί με το σωματείο μας που επανειλημμένα έχει δείξει την ευαισθησία του σε εθνικά θέματα και δε δέχεται μαθήματα συμπεριφοράς από κανέναν.

Οι αυτόπτες μάρτυρες μπορούν να επιβεβαιώσουν τα γεγονότα, αλλά και όσοι γνωρίζουν τη διαδρομή των ανθρώπων της διοίκησης του ΤΑΠ Άρης να βεβαιώσουν το ήθος και τις αξίες που πρεσβεύουμε ως σύλλογος.

Το ΤΑΠ Άρης θεωρεί ότι μεμονωμένα περιστατικά δεν θα πρέπει να διαταράσσουν τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο ιστορικών συλλόγων του βόλεϊ, συνιστά ψυχραιμία στη διοίκηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και εύχεται καλή επιτυχία στην ακριτική ομάδα στις προσεχείς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της».