Η Ασπίδα νίκησε τον Εθνικό στην πρόβα τζενεράλε

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Με μια ακόμα νίκη ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την προετοιμασία της η Ασπίδα Ξάνθη, καθώς μετά την εκτός έδρας νίκη επί του ΓΑΣ Κομοτηνή την τετάρτη, το βράδυ της Κυριακής νίκησε και στην Αλεξανδρούπολη τον Εθνικό, μια εβδομάδα πριν την έναρκη του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Έβρου, που φέτος κάνει μια νέα αρχή στη Γ’ Εθνική έπειτα από χρόνια, βασισμένη κυρίως σε ντόπιο υλικό, ηττήθηκε στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης από την ιδιαίτερα φορμαρισμένη Ασπίδα με 47-57 σε έναν αγώνα, όπου τον πρώτο λόγο όπως γίνεται αντιληπτό είχαν οι άμυνες.

H ομάδα των Παναγιωτόπουλου-Ιωαννίδη πήρε από το πρώτο δεκάλεπτο προβάδισμα διψήφιο απέναντι σε αυτή των Βουτσά-Κανδύλη και το διατήρησε μέχρι το τέλος. Τα δεκάλεπτα: 07-19, 24-38 (ημίχρονο), 37-47, 47-57 (τελικό αποτέλεσμα).

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και οι δυο ομάδες που κοντραρίστηκαν το απόγευμα στο φιλικό ξεκινούν με δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια. Η Ασπίδα Ξάνθης ταξιδεύει στην Αρναία, ενώ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ξεκινά με θρακιώτικο ντέρμπι απέναντι στον γειτονικό ΓΑΣ Κομοτηνή…