Εθνικός με φόρα από πέρυσι! 3-0 τον ΠΑΟΚ και πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ!!!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης για δεύτερη συνεχόμενη φορά θα είναι στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Στον καθοριστικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ που έγινε νωρίς το απόγευμα στη Μίκρα ο Εθνικός επικράτησε με 3-0 σετ και πήρε την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο και μαζί και την πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ ελπίζει σε πρόκριση ως καλύτερος δεύτερος αλλά θα πρέπει να περιμένει και τα αποτελέσματα των άλλων δύο ομίλων.  Ο Εθνικός έδειξε αποφασισμένος και μετά και την επικράτηση στο 1ο σετ, με την ψυχολογία στα ύψη, πίεσε στο σερβίς και πήρε τη νίκη που του έδωσε και την πρόκριση.

Το πρώτο σετ ήταν συγκλονιστικό. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με πέντε πόντους στο 20-15 και όλα έδειχναν ότι θα έφτανε στην επικράτηση, όμως με ένα σερί ο Εθνικός ισοφάρισε και ακολούθησε ένα παιχνίδι γκραν γκινιόλ, με τον (τυπικά γηπεδούχο στο κλειστό της Μίκρας) Εθνικό πιο ψύχραιμο να κερδίζει το σετ με 30-28.

Στο δεύτερο σετ είχαμε μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ ξέσπασμα του Εθνικούν που έχτισε διαφορά και κατέκτησε το σετ με 25-16, ενώ και στο τρίτο σετ είχαμε πανομοιότυπο σκηνικό με τον Εθνικό να κλειδώνει με 25-21 τη νίκη. Ετσι προσπέρασε στην βαθμολογία τον ΠΑΟΚ, που έμεινε στους 6 βαθμούς ενώ ο Εθνικός έφτασε στους 7. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα ήταν οι δύο απουσίες βασικών παικτών του ΠΑΟΚ, του Σλοβένου Ποτότσνικ που το Σάββατο στον αγώνα με τη Νίκη στο Αιγίνιο έπαθε διάστρεμμα και του Μπαμπαλιούτα που επίσης τραυματίστηκε στον ίδιο αγώνα.

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης δήλωσε μετά το τέλος του ματς: «Η ομάδα μου άντεξε την πίεση ειδικά από το δύσκολο παιχνίδι που δώσαμε το Σάββατο με τον Άρη. Δείξαμε χαρακτήρα και παίξαμε σωστά. Εκμεταλευτήκαμε τις απουσίες του ΠΑΟΚ και πήραμε την πρόκριση που θέλαμε αλλά δεν ήταν και αυτοσκοπός μας. Αυτό μας βοήθησε να έχουμε καλύτερη ψυχολογία. Το μυαλό μας είναι στο πρωτάθλημα».

Δυστυχώς, λόγω προβλήματος στην ιταλική εταιρεία που έχει αναλάβει την στατιστική κάλυψη του αγώνα, δεν υπάρχουν τα αναλυτικά ομαδικά και ατομικά στατιστικά της αναμέτρησης.

Τα σετ: 30-28, 25-16, 25-21
 

ΠΑΟΚ (Καζάζης): Ντάμποβιτς, Τζελάτι, Παντακίδης, Στίγγας, Νικηφορίδης, Μίλκοφ / Στεφανίδης (λ), Πιπέργιας, Παλέντζας, Χαραλαμπίδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης): Σιδηρόπουλος, Ράιτς, Μιγιαΐλοβιτς, Παπάζογλου, Αν.Δαλακούρας, Ανδρεάδης / Δαρίδης (λ), Κασαμπαλής.

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ