Ήττα στην ιστορική της πρεμιέρα για την Ένωση Αρμενίων Αραράτ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Ένα όνειρο πέντε ετών έγινε πραγματικότητα για την ομάδα της Ένωσης Αρμενίων Αραράτ, η οποία το απόγευμα του Σαββάτου (5/10) έδωσε τον πρώτο της αγώνα για τον πρώτο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου.

Η ομάδα που δημιουργήθηκε από Αρμένιους (είναι ανοικτή σε όσους ενδιαφέρονται) με ιδρυτή τον Μιχάλη Ιωαννισιάν, πρόεδρο την κόρη του, Νταϊάνα Ιωαννισιάν και προπονητή τον Ισαάκ Τσιλιγκαρίδη, γνώρισε την ήττα με 0-2 από την Αγνάντια στο στάδιο Φώτης Κοσμάς.

Το παιχνίδι δε διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες ποιότητες, αφού οι δύο αντίπαλοι έδειξαν ότι χρειάζονται χρόνο προκειμένου να φτάσουν στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση.

Οι ποδοσφαιριστές του Ευάγγελου Διακίδη κατάφεραν να προηγηθούν στο 13ο λεπτό με τακουνάκι του Διακάκη μετά από ασίστ του Μουμίνογλου. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Αλιχανίδης έστειλε με εκτέλεση φάουλ τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο επόμενο λεπτό το φαλτσαριστό σουτ του Γεωργίου μπλόκαρε ο Νταβιάν.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με τις αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Η Αγνάντια ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με σουτ του Γεωργίου από πλάγια θέση, που πέρασε άουτ. Στο 67ο λεπτό της συνάντησης οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με πέναλτι του Τίλα, σε ανατροπή του Διακάκη. Στο 81’ μετά από πάσα του Διακάκη ο αειθαλής Αναστασίου δε μπόρεσε με πλασέ να νικήσει τον Νταβιάν. Δύο λεπτά μετά η εκτέλεση φάουλ του Γιαννακόπουλου δεν ανησύχησε τον Δουλγέρη. Στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα το διαγώνιο σουτ του Μουμίνογλου πέρασε λίγο άουτ.

Από τη νέα ομάδα της Ένωσης Αρμενίων Αραράτ όλοι έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό προσπαθώντας για το καλύτερο, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Διακάκης, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Με λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο η διαιτησία του Κοντάρα. Καλοί οι επόπτες κ. Ξένος και Κίτσος Χρ.

ΕΝΩΣΗ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΑΡΑΡΑΤ: Νταβιάν, Αϊμαράλης, Αϊραπετίδης, Πλατίς, Κουτσάγιας, Αντωνιάδης, Πετροσίδης (51’ Παλαμιδας), Γιαννακόπουλος, Αλιχανίδης, Χεριανίδης, Αλεξίδης
ΑΓΝΑΝΤΙΑ: Δουλγέρης, Κεσόβ, Σουλιώτης, Γκουγκουγιάννης, Τίλας, Σύρος, Ταξιόπουλος, Γεωργίου (79’ Μεζιρίδης), Μουμίνογλου, Αρβανίτης (70’ Αναστασίου), Διακάκης (85’ Καραφυλλίδης)