Ο πρώην Θρακιώτης που… σέρβιρε την πρώτη νίκη του Απόλλωνα στους ομίλους του Europa League

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Με σκόρερ τον αργεντίνο Σανγκόι αλλά μεγάλο πρωταγωνιστή έναν πρώην Θρακιώτη, τον Φώτη Παπουλή που πριν δυο χρόνια φορούσε την φανέλα του Πανθρακικού, ο Απόλλων Λεμεσσού πήρε την ιστορική πρώτη νίκη του στους ομίλους του Europa League και μάλιστα εκτός έδρας, μέσα στην Βαρσόβία από την Λέγκια.

Στην πολωνική πρωτεύουσα και το άδειο λόγω τιμωρίας «Πέπσι Αρίνα», ο Απόλλων Λεμεσού είχε μοναδική ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, όταν στο 23’ ο Παπουλής κέρδισε πέναλτι από τον πορτιέρε της Λέγκια, Σκάμπα. Ο Σανγκόι όμως έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια των Πολωνών. O Αργεντινός φορ όμως διόρθωσε το λάθος του στο 56ο λεπτό, όταν μετά από πάσα του Παπουλή, πλάσαρε εύστοχα τον Σκάμπα και έγραψε το 0-1 για τον Απόλλωνα. Επτά λεπτά αργότερα, ο Φώτης Παπουλής είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όμως νικήθηκε από τον Σκάμπα, στο τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Λέγκια.

Από εκεί και πέρα ο Απόλλων δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα και πέτυχε σπουδαία νίκη που τον βάζει στο κόλπο της πρόκρισης. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Τραμπζονσπόρ αναδείχτηκε ισόπαλη 3-3 με τη Λάτσιο σε ένα συγκλονιστικό ματς. Πλέον στη βαθμολογία, Τραμπζονσπόρ και Λάτσιο έχουν 4 βαθμούς, ο Απόλλων 3 και η Λέγκια έμεινε χωρίς βαθμό.

Η έτερη κυπριακή ομάδα στο Europa League, ο ΑΠΟΕΛ, δεν κατάφερε να δώσει αξία στην εκτός έδρας ισοπαλία της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς ηττήθηκε στο ΓΣΠ από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η ομάδα του Πάουλο Σέρτζιο ήταν καλά στημένη αμυντικά, όμως στο 27ο λεπτό, ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 1-0 για τους Γερμανούς. Οι Κύπριοι δεν μπόρεσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Τραπ, όντας ακίνδυνοι σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο.

Το κακό πρόσωπο του ΑΠΟΕΛ συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με την Άιντραχτ να φτάνει και σε δεύτερο γκολ. Στο 59’ Κάντλετς και Λάκιτς έκρυψαν τη μπάλα, με τον τελευταίο να πλασάρει υποδειγματικά τον Πάρντο για το 0-2. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Πάουλο Σέρτζιο κατέρρευσαν, με τους Γερμανούς να κάνουν ό,τι θέλουν στο γήπεδο. Στο 66’, ο Γιουνγκ τρύπωσε στην περιοχή και έγραψε το 0-3. Οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ αποδοκίμασαν έντονα τον τεχνικό της ομάδας, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την κάκιστη αγωνιστική εικόνα.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε την έκπληξη επικρατώντας 2-1 της Μπορντό στη Γαλλία. Πλέον στη βαθμολογία, η Άιντραχτ έχει 6 βαθμούς, η Μακάμπι 4, ο ΑΠΟΕΛ 1 και η Μπορντό δεν έχει ακόμα βαθμό.