Αποκάλυψη: Με αναφορές στην Θράκη το πόρισμα του εισαγγελέα που οδήγησε στις συλλήψεις της Χρυσής Αυγής!

Δολοφονίες, απόπειρες δολοφονιών, σωματικές βλάβες, είναι μερικά μόνο από τα αδικήματα που καταλογίζει στη Χρυσή Αυγή, το 9σέλιδο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, βάσει του οποίου έγιναν οι συλλήψεις και στο οποίο περιλαμβάνεται και τουλάχιστον ένα περιστατικό που αφορά την Θράκη.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η Χρυσή Αυγή δρα ως εγκληματική οργάνωση από την ίδρυσή της, ακόμα το 1987 μέχρι και σήμερα και συστάθηκε με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων βασισμένη στη ναζιστική αρχή Führerprinzip (Αρχή του Ηγέτη).

Ο ρόλος του ηγέτη αποδίδεται στο Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος «γνώριζε, συντόνιζε, οργάνωνε» τα πάντα, σε μια οργάνωση που είχε «συνωμοτικούς κανόνες και πανελλήνια δράση».

Ο κ. Βουρλιώτης θεωρεί πως υπαρχηγός της «εγκληματικής οργάνωσης» είναι ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς (διαφεύγει ακόμα της σύλληψης). Στο σκληρό πυρήνα, εντάσσονται κατά το πόρισμα, οι βουλευτές Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος.

Υπό την ηγεσία αυτή, λειτουργούν «πυρήνες δράσης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην περίπτωση της Τ.Ο. Νίκαιας, όπου συνελήφθη ο Γιώργος Πατέλης.

Στο πόρισμα αναφέρονται επιγραμματικά 10 δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που έχουν συσχετιστεί και συνδεθεί με τη Χρυσή Αυγή. Ανάμεσά τους:

1. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι: Τηλεφωνικές συνομιλίες πριν και μετά τη δολοφονία του 34χρονου από τον Γ. Ρουπακιά, δείχνουν σύμφωνα με την αστυνομία, επικοινωνία τόσο τους δράστη με στελέχη της Χρυσής Αυγή, όσο και στελεχών μεταξύ τους. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες, έχουν πυραμιδική δομή, και φτάνουν ψηλά στην ιεραρχία της οργάνωσης.

2. Η δολοφονία του Πακιστανού ποδηλάτη στα Πετράλωνα: Ο 27χρονου Σαχτζάτ Λουκμάν, έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013, στα Πετράλωνα, χτυπημένος από μαχαίρι. Για τη δολοφονία, συνελήφθησαν ένας 29χρονος πυροσβέστης και ένας 25χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, οι οποίοι φέρονται να δήλωσαν ότι τον σκότωσαν επειδή του έκλεινε το δρόμο με το ποδήλατό του. Στο σπίτι του πυροσβέστη είχαν βρεθεί όπλα και προεκλογικό υλικό της Χρυσής Αυγής.

3. Η επίθεση σε Αιγύπτιους μετανάστες στην Ιχθυόσκαλα, πριν από ένα χρόνο

4. Η επίθεση σε κομμωτήριο πακιστανού μετανάστη στη Μεταμόρφωση, όπου 7 άτομα έριξαν μολότοφ και μαχαίρωσαν πελάτη, το Σεπτέμβριο 2012.

5. Ο τραυματισμός μετανάστη με μαχαίρι, στη Μεταμόρφωση, από ομάδα δραστών που φορούσαν μπλουζάκια της Χ.Α..

6. Ο τραυματισμός μετανάστη με μαχαίρι, στη Θεσσαλονίκη, από ομάδα δραστών που φορούσαν μπλουζάκια της Χ.Α..

7. Ο τραυματισμός ενός μαθητή Λυκείου, στην Ξάνθη, κατά τη διάρκεια συμπλοκής 50 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου και περίπου 20 μελών της Χ.Α..

8. Η επίθεση ομάδας 25 μελών της Χρυσής Αυγής σε άτομα μέσα σε κατάστημα στην Ιτέα, στα οποία προκάλεσαν σωματικές βλάβες.

9. Η επίθεση 5 ατόμων με μπλούζες της Χ.Α., που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, κατά μετανάστη, τον οποίο χτύπησαν µε ρόπαλο στην πλάτη και αφού τον έριξαν στο έδαφος, τον χτύπησαν σε όλο του το σώμα.

10. Η επίθεση και ο τραυματισμός 3 μεταναστών στην Ιεράπετρα από µέλη της Χρυσής Αυγής.

Ακόμα, μία δολοφονία στο Βόλο, εκβιάσεις, κλπ.

Σημειώνεται, ότι αναμένονται και νέες συλλήψεις για την υπόθεση, καθώς η έρευνα συνεχίζεται και για άλλα αδικήματα, όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.