Με καταγωγή από την Θράκη η πρώτη μουσουλμάνα βουλευτίνα της Μέρκελ!!!

Moυσουλμάνα βουλευτίνα απέκτησε για πρώτη φορά το κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών της Κυριακής.

Πρόκειται για την Τζεμιλέ Γιουσούφ, η οποία εκλέχθηκε στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας με το κόμμα της Καγελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.

Η 35χρονη Γιουσούφ γεννήθηκε στη Γερμανία και είναι μέλος οικογένειας μουσουλμάνων της Κομοτηνής. Ωστόσο η ίδια δηλώνει Γερμανίδα «τουρκικής καταγωγής». 

«Ο δρόμος ως εδώ ήταν μακρύς», είπε η Γιουσούφ μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Για μένα προσωπικά, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία», πρόσθεσε.

Οι γονείς της Γιουσούφ έζησαν στη συνοικία Γενί Μαχαλά της Κομοτηνής και πριν από χρόνια μετανάστευσαν στη Γερμανία. Η ίδια γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν, έχει μάστερ στις πολιτικές επιστήμες και τις ισλαμικές σπουδές και ήταν ως τώρα αξιωματούχος της κυβέρνησης του κρατιδίου.

«Οι θρησκευόμενοι άνθρωποι, σε οποιαδήποτε θρησκεία κι αν ανήκουν, έχουν κοινά συμφέροντα. Τόσο οι μουσουλμάνοι όσο και οι χριστιανοί στη Γερμανία θέλουν για παράδειγμα να διδάσκεται η θρησκεία στο σχολείο», είχε δηλώσει πρόσφατα η Γιουσούφ στο ραδιοσταθμό της DW.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κόμμα CDU εκλέγει μουσουλμάνους βουλευτές – ωστόσο γυναίκα μουσουλμάνα δεν είχε ξαναεκλέξει.

Η Γιουσούφ τράβηξε την προσοχή στη Γερμανία όταν έγινε η πρώτη μουσουλμάνα υποψήφια του κεντροδεξιού κόμματος σε εθνικές εκλογές, καθώς το κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), όπως αναφέρει και το όνομά του, θεωρεί ότι ο χριστιανισμός είναι ένα από τα θεμέλια της γερμανικής ζωής.

«Θέλουμε μια Ευρώπη που να είναι προσηλωμένη στις χριστιανικές και δυτικές ρίζες της και να ζει από αυτές», αναφέρεται στο εκλογικό πρόγραμμα του.

 

Πηγή:  http://www.radioevros.gr