Επιστρέφει στο δημόσιο ραδιόφωνο η φωνή της ΕΡΑ Σπορ από Ξάνθη και Κομοτηνή, αλλά…

Γράφει ο Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Στον «αέρα» βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα η Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία, στην συχνότητα της οποίας ουσιαστικά επιχειρείται μια συχγώνευση της παλιάς ΝΕΤ που μετέδιδε ειδήσεις και της ΕΡΑ Σπορ.

Ονομάζεται  «Πρώτο Πρόγραμμα» και ήδη μεταδίδει ζωντανές εκπομπές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι από την ίδια συχνότητα θα μεταδίδονται και αθλητικές εκπομπές, ώστε να καλύπτονται και οι υποχρεώσεις των μεταδόσεων που υπάρχουν.

Το νέο ραδιόφωνο δημιουργήθηκε και εξέπεμψε εσπευσμένα, ώστε να προλάβει η κυβέρνηση την συζήτηση για το λουκέτο στην ΕΡΤ που πρόκειται να γίνει την Παρασκευή στο Συμβούλιο της Επικρατίας. Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με προσωρινή διαταγή είχε ζητήσει την άμεση λειτουργία δημόσιας τηλεόρασης και δημοσίου ραδιοφώνου.

Στο προσωρινό αυτό πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης που ήδη εκπέμπει και του Δημοσίου Ραδιοφώνου που ξεκίνησε την Πέμπτη την λειτουργία του, θα εργαστούν με προσωρινές συμβάσεις διάρκειας δύο μηνών παλιοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Ήδη μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα ο ειδικός διαχειριστής της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης δημοσιοποίησε τον προσωρινό πίνακα κατάταξη προσωπικού της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) για τις θέσεις Α.1 έως Ε.1 για όλες τις περιοχές, εκτός Θεσσαλονίκης. Ο πίνακας περιλαμβάνει 1.163 ονόματα, μεταξύ αυτών και υποψηφίους εργαζομένους στις περιοχές Καβάλας και Αλεξανδρούπολης καιώς και τους Περιφερειακούς Σταθμούς Κομοτηνής και Ορεστιάδας. 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δεν συνιστούν πρόσληψη των επιτυχόντων, καθώς απαιτείται η επιβεβαίωση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις αιτήσεις συμμετοχής τους, με την προσκόμιση και τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους επιτυχόντες στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο μόνος δημοσιογράφος που αναφέρεται είναι ο αθλητικογράφος Παναγιώτης Ζιώγας, γνωστός στους περισσότερους ως η φωνή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ στις μεταδόσεις των αγώνων της Ξάνθης από τα Πηγάδια και του Πανθρακικού από το ΔΑΚ Κομοτηνής. Αντιθέτως, δεν πριλαμβάνεται στην λίστα με τους επιτυχόντες της ΕΡΑ Ορεστιάδας το όνομα του Βασίλη Πρεμίδη, η φωνή του οποίου σημάδεψε όλες τις μεταδόσεις από το κρατικό ραδιόφωνο την δεκαετία του ’90 από τον Βόρειο Έβρο, τότε που η θρυλική ομάδα του ΑΟΟ έφτανε μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας.

Στην ΕΡΑ Ορεστιάδας επιτυχόντες είναι οι εξής: Λένη Σταυρίδου από την ΔΕ Μουσικών Παραγωγών –Επιμελητών, Χρυσούλα Σαμουρίδου ως δημοσιογράφος, Αθανάσιος Ραλλούσης από το ΤΕ Ηλεκτρονικών και Σωκράτης Γουγουλίδης επίσης από την κατηγορία ΤΕ Ηλεκτρονικών Στην ΕΡΑ Κομοτηνής,πέραν του Παναγιώτη Ζιώγα, επιτυχόντες είναι οι Χαρίλαος Μιχαλόπουλος από την κατηγορία τεχνικών ηλεκτρονικών, Ευαγγελία Θεοδωρίδου από το ΤΕ Ηλεκτρονικών και Μαρία Αμοιρά από το ΠΕ Διοικητικών Οικονομικών. Επίσης ανάμεσα στους επιτυχόντες είναι ο Κωνσταντίνος Τερζούδης από το ΔΕ Τεχνικών Ηλεκτρονικών Κ/Ε Αλεξανδρούπολης και ο Γιώργος Δούκας από το ΔΕ Τεχνικών Ηλεκτρονικών Κ/Ε Καβάλας.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πιθανότατα ότι, τουλάχιστον προσωρινά, θα επανέλθουν μέσω αυτού του ιδιόμορφου ραδιοφώνου που θεσπίστηκε στην Αθήνα, οι μεταδόσεις της ΕΡΑ Σπορ και κατά συνέπεια και αυτές της Ξάνθης από τα Πηγάδια και του Πανθρακικού από το ΔΑΚ Κομοτηνής. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλά άλλα άτομα έχουν μείνει στον δρόμο, οι Περιφερειακοί Σταθμοί σε Κομοτηνή και Ορεστιάδα δείχνουν να αποδυναμώνονται πλήρως με τις τελευταίες εξελίξεις και οι απολυμένοι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, που από την Παρασκευή κορυφώνεται σε δικαστικό επίπεδο με την συζήτηση που ξεκινά στο Συμβούλιο της Επικρατείας…