Ο Πέτρος Μάνταλος για τη νίκη επί του Άρη, τον νέο προπονητή και την ΑΕΚ

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ο Πέτρος Μάνταλος μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την Ξάνθη, αλλά και τον επόμενη σταθμό της καριέρας του, την ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra FM:

Για τη νίκη επί του Αρη: «Το να αλλάζεις προπονητή στην 4η αγωνιστική είναι δύσκολο για την ομάδα. Βέβαια ήρθε ως προπονητής ένας άνθρωπος που γνώριζε την ομάδα (σ.σ. Κεχαγιάς), έχει περάσει νομίζω 2-3 φορές στο παρελθόν, ξέρει τους παίκτες καθώς ήταν στη δεύτερη ομάδα, την Κ-20. Ηταν θετικό αυτό και έπαιξε το ρόλο του στη χθεσινή νίκη. Είχαμε την τύχη με το μέρος μας, που δεν είχαμε προηγούμενα ματς, όπως για παράδειγμα με τον Εργοτέλη, που με λίγη τύχη θα παίρναμε 3 βαθμούς. Δεν τους πήραμε εκεί, μας βοήθησε χθες η τύχη και πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα, που θα βοηθήσει ψυχολογικά, ήταν σημαντικό για τη συνέχεια».

Για το πόσο δύσκολο είναι να ξεχάσει την ΑΕΚ, στην οποία θα ανήκει τη νέα σεζόν αν ανέβει στη Football League και να σκέφτεται μόνο την Ξάνθη: «Δε θέλω να προτρέχω για το τι θα γίνει του χρόνου με την ΑΕΚ. Είμαι χαρούμενος για τη μεταγραφή, ο πρώτος στόχος είναι να βοηθήσω την Ξάνθη, ό,τι έχω κάνει στην Ξάνθη το χρωστώ. Θα κάνω το παν για να φύγω όσο πιο καλά γίνεται από την Ξάνθη, αυτή με άνδρωσε ποδοσφαιρικά, χρωστάω πολλά πράγματα στην Ξάνθη. Όσο για το μέλλον, τι θα γίνει με την ΑΕΚ, έχουμε καιρό. Όταν θα πάω, θα δούμε».

Για το ότι του χρόνου με την ΑΕΚ θα παίζει στη Football League και όχι στη Super League που είναι τώρα με την Ξάνθη: «Όταν μου έγινε η πρόταση το καλοκαίρι να πάω στην ΑΕΚ, σίγουρα το σκέφτηκα, αλλά δεν με απασχόλησε ώστε να πω όχι σε μια τέτοια πρόταση. Το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι θα είμαι στη Football League, αλλά δε με απασχολεί τόσο πολύ, όσο το ότι θα αγωνιστώ με την ΑΕΚ. Είναι μια ομάδα με ιστορία, πολλοί θα θέλουν να αγωνιστούν σε αυτή ακόμα και του χρόνου στη Football League».

Για το ότι υπάρχει «παράδοση» στις μεταγραφές παικτών από την Ξάνθη στην ΑΕΚ: «Ναι, έχει κάνει πολλές μεταγραφές η ΑΕΚ από την Ξάνθη, πιο πρόσφατη νομίζω είναι ο Ρίκκα. Υπάρχει καλή παράδοση, καλή συνεργασία στις μεταγραφές».

Για το γεγονός πως αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο του χρόνου στην ΑΕΚ: «Δε με αγχώνει αυτό τόσο πολύ. Ξέρω γιατί πάω στην ΑΕΚ. Θέλω και εγώ να τη βοηθήσω να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια. Ξέρω ότι θα έχουν περισσότερες απαιτήσεις από εμένα, δε θα είμαι πλέον ο μικρός της Ξάνθης που θα δούμε πώς θα εξελιχθεί. Ξέρω το ρόλο που θα έχω, ελπίζω να ανταπεξέλθω».

Για το ότι τον παρακολουθεί ο φιλικά προσκείμενος στην ΑΕΚ, Τύπος, αλλά και ο κόσμος της ΑΕΚ: «Αυτό με ευχαριστεί, μου δείχνουν ενδιαφέρον, δε με αγχώνει κάτι σε αυτό. Χαίρομαι κιόλας που μου δείχνουν αν όχι εμπιστοσύνη, ότι με παρακολουθούν».

Για τον τρόπο ποδοσφαιρικής προσέγγισης που του έγινε από την ΑΕΚ: «Μου είχαν πει… όλα έγιναν πολύ γρήγορα, σχεδόν μέσα σε μία ημέρα. Δεν υπήρχε κάτι που να σκεφτώ, που να παίξει ρόλο για να μη γίνει η μεταγραφή. Μου είπαν ότι με πιστεύουν πολύ, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Δεν το σκέφτηκα ώστε να θέσω τα ερωτήματά μου για να έχουμε θέματα».

Για το τι χρειάζεται η Ξάνθη και αν περιμένει βελτίωση: «Τα ευρωπαϊκά ματς έπαιξαν ρόλο, αρχίσαμε πιο νωρίς. Θα φανεί στην πορεία αν ήταν καλό ή όχι, όμως το να παίζεις ευρωπαϊκά είναι καλό για τους παίκτες και την ομάδα. Οσο για το πρωτάθλημα, είχαμε 4 βαθμούς, πήγαμε στους 7, είναι καλή συγκομιδή. Αν εξαιρέσεις το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, χάσαμε δύο εκτός έδρας ματς που ήταν δύσκολα, με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Η ομάδα γενικά δε φημίζεται για το καλό ξεκίνημά της, αλλά νομίζω ότι θα βρει το δρόμο της, όπως και πέρυσι που δεν έκανε καλή αρχή και μετά έκανε σερί αρκετών αγώνων στο δεύτερο γύρο χωρίς ήττα. Φέτος ελπίζω να μη χρειαστεί να περιμένουμε το δεύτερο γύρο για να κάνουμε αυτό το σερί, αλλά να το αρχίσαμε από χθες».

Για το αν είναι κίνητρο ο νέος τεχνικός, ο Ράινερ Μάουρερ για τους παίκτες: «Εχουμε αρκετούς παίκτες και Ελληνες και ξένους και έμπειρους και νέους που θέλουν να αναδειχθούν. Θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές, εύχομαι να βοηθήσει ο νέος τεχνικός να βρει το δρόμο της η ομάδα. Εχουμε μπει σε αυτό το δρόμο, νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Για το αν παρακολουθεί την ΑΕΚ: «Παρακολουθώ τα παιχνίδια της, μαθαίνω τι κάνει, τα νέα της, αλλά θέλω να μείνω συγκεντρωμένος στη φετινή σεζόν στην Ξάνθη και με το καινούριο ποδοσφαιρικό έτος να πάω στην ΑΕΚ».