Τα συν και πλην της πώλησης Μαρσελίνιο! Τα πάντα για τη μεταγραφή στα Αραβικά Εμιράτα…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Αναμφισβήτητα η μεταγραφή του Βραζιλιάνου Μαρσέλο Λέιτε (και γνωστότεερου ως Μαρσελίνιο) από την Ξάνθη στην ομάδα Μπανίγιας από το Αμπού Ντάμπι έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όλης της ποδοσφαιρικής Ελλάδας, αλλά και μεγάλη αίσθηση κυρίως για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας (λέγεται πως η Ξάνθη θα βάλει στα ταμεία της 700.000 ευρώ).

Πάμε όμως να δούμε και κάποιες άλλες παραμέτρους από το σημαντικό deal του μεγαλομετόχου των Θρακιωτών Χρήστου Πανόπουλου, βλέποντας τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της πώλησης του Βραζιλιάνου στην αραβική ομάδα.

Στα θετικά σίγουρα το οικονομικό μια και η Ξάνθη μετά την πώληση του Λοντίγκιν και του Μάνταλου, βρίσκει αγοραστή και τον Μαρσελίνιο, βάζοντας συνολικά στα ταμεία της κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα τουλάχιστον με τα νούμερα που ακούγονται.

Ένα επίσης θετικό στοιχείο είναι πως η Ξάνθη κερδίζει ένα αρκετά σημαντικό ποσό από έναν ποδοσφαιριστή που από τον Γενάρη θα μπορούσε να υπογράψει σε όποια ομάδα ήθελε χωρίς η Ξάνθη να έχει οφέλη, αφού τον Δεκέμβριο έληγε το συμβόλαιό του και δεν είχε ανανεωθεί.

Όπως καταλαβαίνει κανείς  τα κέρδη της Ξάνθης από την πώληση του Βραζιλιάνου είναι καθαρά στο οικονομικό κομμάτι, πάμε όμως να δούμε και τα αρνητικά της υπόθεσης, που πάντα υπάρχουν στις περιπτώσεις που φέυγει ένα τόσο μεγάλο όνομα και ενδιαφέρουν τον κόσμο και όλο το αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου.

Το πλέον αρνητικό είναι η απώλεια του πλέον ποιοτικού ποδοσφαιριστή της Θρακιώτικης ΠΑΕ, μειώνοντας έτσι και την πολυτέλεια που θα μπορούσε να έχει ο νέος προπονητής της Ξάνθης, είτε λέγεται Νίκος Κεχαγιάς είτε οποιοδήποτε νέο όνομα έρθει στο μέλλον, καθώς βλέπει τον πιο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή της Ξάνθης να αποτελεί παρελθόν.

Επίσης αρνητικό πως η μεταγραφή γίνεται αφού έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος, με τον νέο  προπονητή της Ξάνθης να καλείται να βρει αξιόπιστη λύση εκ των έσω για το αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο που μπορούν να γίνουν νέες μεταγραφές.

Τέλος, μπορεί κάποιοι στο τεχνικό τιμ της Ξάνθης να πανηγυρίζουν από την μεταγραφή ενός παίκτη που σύμφωνα με διαρροές τους… δημιουργούσε προβλήματα, ωστόσο ο Μαρσελίνιο είναι ο μόνος παίκτης στο ρόστερ της Ξάνθης που μπορούσε με μία του φαντεζί ενέργεια να ξεσηκώσει τον κόσμο της Ξάνθης.

Άλλωστε και μόνο  τα θερμά  λόγια των προπονητών των Λίνφιλντ και Σταντάρ Λιέγης πριν από τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια για τον Βραζιλιάνο δείχνουν το πόσο σημαντικός ήταν για την Θρακιώτικη ομάδα, που πλέον καλείται να βρει εκ των έσω τον αντικαταστάτη του Μαρσελίνιο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Χρήστος Πανόπουλος τα έβαλε στην ζυγαριά και έλαβε τις αποφάσεις του, αποδεικνύοντας ότι τουλάχιστον σε επιχειρηματικό παιχνίδι είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιρικός παράγοντας στην χώρα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΜΑΡΣΕΛΙΝΙΟ ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ