Τα κορίτσια του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης στο ραδιόφωνο

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού Maximum Fm βρέθηκαν οι αθλήτριες Ειρήνη Φραγιαγουδάκη και Πασχαλίνα Οικονομίδου, οι οποίες μίλησαν μαζί με τον προπονητή τους Θεόδωρο Βουρδόλη για την ομάδα, τους στόχους της αλλά και γενικά το γυναικείο βόλεϊ στην περιοχή και εθνικά.

 

Η γυναικεία ομάδα του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2012. Προπονητής και ιδρυτής της, ο Θόδωρος Βουρδόλης που για πολλά χρόνια ήταν στη Θύελλα Φερών και υπήρξε συνεργάτης του Ηρακλή Θεσσαλονίκης για τη Θράκη. Οι δυο αθλήτριες που φιλοξενήθηκαν μαζί του στα στούντιο του Maximum αγωνίζονται στην θέση του λίμπερο και μίλησαν για την ενασχόλησή τους με το βόλεϊ από μικρή ηλικία.

Εικοσιπέντε παίκτριες πηγαίνουν στις προπονήσεις της ομάδας από τις οποίες θα επιλέγονται σε κάθε αγώνα οι καλύτερες 12 από τον προπονητή τους, για να λάβουν μέρος στους αγώνες. Ο προπονητής τόνισε: “Υπάρχει μια κάμψη σε εθνικό επίπεδο στο χώρο του βόλεϊ σε αντίθεση με τους συλλόγους, που πηγαίνουν πολύ καλά. Ο Εθνικός έχει δείξει το σωστό δρόμο, επενδύοντας στις ακαδημίες, κάτι που έφερε διακρίσεις στον συλλόγο. Ο Φοίνικας θα κάνει φέτος δύο ώρες τη βδομάδα προπόνηση στο Κλειστό γήπεδο Αλεξανδρούπολης. Θα έπρεπε ο δήμος να έχει φροντίσει για την ύπαρξη ενός οργανωμένου,καλού γυμναστηρίου,όπως είναι αυτό της Ορεστιάδας. Δυστυχώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις στην Αλεξανδρούπολη, όμως παρόλαυτά η ομάδα προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό”. 

Για τον Φοίνικα Αλεξανδρούπολης μίλησαν και οι δύο αθλήτριες: “Υπάρχει οικογενειακό κλίμα στην ομάδα ανάμεσα μας, με τον προπονητή να στέκεται δίπλα μας κάθε στίγμη. Ασχολούμαστε με το αγαπημένο μας άθλημα και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να βοηθήσουμε την ομάδα”.

Η διοίκηση βρίσκεται σε συζητήσεις με το γυμναστήριο στην Πανεπιστημιούπολη για την πραγματοποίηση προπονήσεων του συλλόγου και σε εκείνον τον χώρο. Ανάμεσα στα μέλη του συμβουλίου βρίσκονται τρεις μεγάλοι αθλητές του Στίβου: η Πηγή Δεβετζή, ο Κώστας Γκατσιούδης και η ακοντίστρια Αντιγόνη Βουρδόλη, που είναι η μοναδική η οποία κατείχει παγκόσμιο ρεκόρ από την Αλεξανδρούπολη (το 1993 στο παγκόσμιο σχολικό).

Η ομάδα θα αγωνίζεται στο περιφερειακό πρωτάθλημα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη λεγόμενη Β’ Εθνική, όπου θα περιλαμβάνει ομάδες από τη Δράμα μέχρι τη Βύσσα.

Τα γραφεία του συλλόγου είναι στην οδό Φάρασα 5,στην περιοχή της Εξώπολης. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του συλλόγου είναι 2551088418, 6947277086 και οι ώρες συνεργασίας είναι Τετάρτη 4-6, Παρασκευή 4:30-6:30, Κυριακή 10:30-12:30.