Θρακιώτικα τα γκολ της πρεμιέρας της ΑΕΚ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Με δυο “θρακιώτικα” γκολ η ΑΕΚ ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καθώς επικράτησε με σκορ 0-2 του Μανδραΐκού στη Φύλη για τον 6ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, έχοντας ως μεγάλους πρωταγωνιστές τουςΣταθάκη και Πλατέλλα.

Ο Αλεξανδρουπολίτης στόπερ πέτυχε το πρώτο τέρμα της ομάδας του μόλις στο 10ο λεπτό με ένα εκπληκτικό σουτ από τα 40 μέτρα. Ο πρώην άσσος της Ξάνθης κλείδωσε τη νίκη των κιτρινόμαυρων σημειώνοντας το δεύτερο γκολ με πολύ ωραία ενέργεια στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Σταύρος Σταθάκης είχε μια πολύ καλή παρουσία, βοηθώντας δημιουργικά την ομάδα του, όμως ήταν και σταθερός αμυντικά, αφού δεν υπέπεσε σε αβίαστα λάθη, καλύπτοντας έτσι και την κακή παρουσία του παρτενέρ του Τζανετόπουλου.

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας αγωνίστηκε στη θέση του δεξιού εξτρέμ στο 4-2-3-1 του Δέλλα και κατάφερε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αμυντικούς του Μανδραϊκού. Γρήγορος με τη μπάλα στα πόδια, διαθέτοντας εκρηκτικότητα και πάθος βοήθησε σημαντικά την ΑΕΚ στην εξασφάλιση της νίκης, σε αντίθεση με τον Πόποβιτς, που πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Για την Ένωση ξεχώρισαν επίσης οι Κορδέρο και Ανάκογλου, οι οποίοι έκαναν πολύ καλή δουλειά στο χώρο του κέντρου. Η ΑΕΚ έπαιξε με τους Βούρα στο τέρμα, Τσουκαλά στο δεξί άκρο της άμυνας, Τσουμάγκα στο αριστερό, Σταθάκη και Τζανετόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Στη χαφ αγωνίστηκαν οι Κορδέρο, Ανάκογλου, με τους Πόποβιτς και Πλατέλλα να παίζουν ως εξτρέμ αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Ο Ντακόλ είχε το ρόλο του δεκαριού πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπρέσεβιτς. Σαν αλλάγη πέρασαν στο παιχνίδι και οι Γροντής, οι Παληαρούτας και Πεταυράκης.