Ντροπή! Απέκλεισαν την Θράκη από την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για το Σότσι

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Δέκα περίπου μέρες πριν την τελετή της αφής της ολυμπιακής φλόγας για τους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε στην Αθήνα όλες τις λεπτομέρειες και εκεί δοκιμάσαμε μια μεγάλη αρνητική έκπληξη. Η φλόγα ΔΕΝ θα περάσει στον δρόμο για την Ρωσία από την Θράκη!!!

Η τελετή αφής θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00 το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία. Στις 5 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 το απόγευμα θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή παράδοσης στη ρωσική αντιπροσωπεία, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ο ολυμπιακή λαμπαδηδρομία εν Ελλάδι αφορά διαδρομή 2.000 χιλιομέτρων που θα καλύψουν 250 δρομείς σε 33 πόλεις 23 νομών. Θα διαρκέσει έξι ημέρες και θα χρησιμοποιηθούν και 20 οχήματα. Αλλά δεν θα περάσει από την Θράκη.

Όπως έγινε γνωστό, η διαδρομή που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα περιλαμβάνει κατά σειρά τις εξής πόλεις: Πύργος, Τρίπολη, Καλάβρυτα, Πάτρα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Καρπενήσι, Λαμία, Βόλος, Λάρισα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη (2 Οκτωβρίου, το πιο κοντινό σημείο στην Θράκη!!!), Γιαννιτσά, Νάουσα, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Ιωάννινα, Καλαμπάκα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Δελφοί, Αράχωβα, Λειβαδιά, Αθήνα (διανυκτέρευση στην Ακρόπολη στις 4/10).

Κατά συνέπεια, η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι, αν δεν αλλάξει κάτι, ΔΕΝ είναι προγραμματισμένο να περάσει από την Θράκη, παρόλο που και οι ίδιοι οι ιθύνοντες της Ολυμπιακής Επιτροπής είχαν πει ότι από τις συγκλονιστικότερες στιγμές της ήταν όταν έφτασε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους εκείνη του Λονδίνου. ΔΕΝ θα έρθει στην Θράκη η Φλόγα των Αγώνων που θα γίνουν στην Ρωσία, με την οποία έχουν αναπτυχθεί ιδιαίτερες σχέσεις από τους τοπικούς φορείς τα τελευταία χρόνια. Η Φλόγα ΔΕΝ θα έρθει ούτε καν στην Ανατολική Μακεδονία. Και ας έχουμε εκεί ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα, αυτό του Φαλακρού, στο οποίο επιθυμεί να δώσει νέα ώθηση η Περιφέρεια.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, η φλόγα που θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και θα φωτίσει τον Φεβρουάριο την Οικουμένη, ΔΕΝ θα έρθει στην Θράκη. Και το ερώτημά μας είναι: ΓΙΑΤΙ; Ποιος αποφάσισε ότι η Ελλάδα σταματάει στην… Θεσσαλονίκη και δεν υπάρχει λόγος να έρθει η Φλόγα ανατολικότερα; Και κάτι άλλο: Τι έκαναν οι τοπικοί μας άρχοντες για να ΜΗΝ συμβεί αυτό; Οι δήμαρχοι της Θράκης τι λένε για αυτόν τον αποκλεισμό; Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ; Προέβησαν σε κάποιες ενέργειες ώστε να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων; Και ποιες ήταν αυτές;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here