Ντοκουμέντο: Δόθηκε παράταση στην άδεια λειτουργίας των γηπέδων! Κακώς ανέβαλε την αγωνιστική η ΕΠΣ Ξάνθης!!!

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού – Αθλητισμού, με αριθμ. Πρωτ. ΤΥ-Δ/Φ550/οικ21406, παρατείνεται η άδεια λειτουργίας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2013.

Αυτό αναφέρει έγγραφο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης  που εστάλη στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ και προφανώς όλες τις Ενώσεις, δίνοντας προσωρινή λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη αδειοδότησης στους αθλητικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται το εκτενές ρεπορτάζ του ThrakiSportS, που απο τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας είχε επισημάνει το ζήτημα, ιδίως αναφορικά με το Κλειστό Γυμναστήριο και το Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής αλλά κατ’ επέκταση και τους υπόλοιπους αθλητικούςς χώρους στην θράκη.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έγγραφο της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης φέρνει ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου. Κατά συνέπεια, η απόφαση για την παράταση της ισχύος των αδειών έχει ληφθεί πιο πριν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την περασμένη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες μετά από την αποστολή του συγκεκριμένου εγγράφου δηλαδή, η ΕΠΣ Ξάνθης ανέβαλε την αγωνιστική δραστηριότητα σε όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Ξάνθης με αφορμή την μη αδειοδότηση των γηπέδων.

Η αποκάλυψη του ThrakiSportS δημιουργεί πλέον νέα ερωτήματα για τους πραγματικούς λόγους που αναβλήθηκε η αγωνιστική, καθώς πλέον αυτός της μη αδειοδότησης των γηπέδων ΔΕΝ στέκει με βάση την κοινή υπουργική απόφαση που αποκαλύπτει το έγγραφο της ΕΟΚ…