Εργασίες στην οροφή και το παρκέ του Κλειστού Κομοτηνής! Τα νεώτερα με τις άδειες των γηπέδων…

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Λίγο μετά από το δημοσίευμα του ThrakiSportS για τον κίνδυνο να μείνουν άστεγες οι ομάδες της Κομοτηνής που χρησιμοποιούν το Κλειστό Γυμναστήριο, δεδομένου ότι δεν του είχε δοθεί πριν δύο χρόνια και στο ενδιάμεσο ζήσαμε στιγμές απείρου κάλους με την οροφή να στάζει όποτε βρέχει, ξεκίνησαν εργασίες ανακαίνισης.


Βέβαια, το πιθανότερο είναι ότι αυτές είχαν προγραμματιστεί και απλά συνέπεσε να αρχίσουν αμέσως μετά από το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα. Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι εργασίες αυτές δεν αφορούν μόνο την μόνωση της οροφής και τον καλλοπισμό αρκετών χώρων, αλλά επεκτείνονται και στο παρκέ που ξηλώνεται και τοποθετείται από την αρχή.

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕ Κομοτηνής δημοσίευσε σχετικά στην σελίδα της στο facebook, από όπου και η φωτογραφία: “Συγκεκριμένα έχουν αρχίσει να φτιάχνουν το παρκέ όπως και την οροφή, καθώς πέρυσι σε κάθε βροχόπτωση υπήρχαν προβλήματα στη διεξαγωγή των προπονήσεων. Σύμφωνα με τους αρμοδίους, υπολογίζεται πως μέχρι τέλους της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες”.

Προφανώς οι εργασίες αυτές κρίθηκαν απαραίτητες για να μπορέσει το γήπεδο να συνεχίσει την φιλοξενία αγώνων. Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ του ThrakiSportS, για όποιους αγωνιστικούς χώρους δεν δοθεί άδεια, απαγορεύεται η διεξαγωγή αγώνων και σε περίπτωση που τελεστούν, όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, ο ιδιοκτήτης (στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος) αλλά και οι πρόεδροι των ομάδων (ως υπεύθυνοι) κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης και υψηλά πρόστιμα.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι αίσθηση προκάλεσε και η αποκάλυψη του ThrakiSportS ότι στην λίστα με τα γήπεδα της χώρας που δεν διαθέτουν άδεια, την οποία λίστα αποκάλυψε η εφημερίδα “Παραπολιτικά” και στην οποία βρίσκεται μέχρι και η Στέγη Καλατράβα του ΟΑΚΑ, περιλαμβάνεται και το Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής.

Κύκλοι από τον Πανθρακικό ενημέρωσαν το ThrakiSportS ότι από την δική τους έρευνα, το θέμα αφορά τις εγκαταστάσεις του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής στην περιοχή πίσω από την ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, δίπλα στον ΟΑΕΔ και όχι το ΔΑΚ Κομοτηνής που όχι απλά διαθέτει την απαραίτητη άδεια, αλλά με βάση τον ισχύοντα νόμο, αυτή αναθεωρείται και εκδίδεται πλέον για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. 

Την ίδια ώρα, από τον Δήμο Κομοτηνής διαμηνύουν ότι θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην επικράτειά του να λάβουν τις απαραίτητες άδειες και να μην υπάρξει πρόβλημα με την φιλοξενία των αγώνων των ομάδων του Δήμου Κομοτηνής…