Ρουμάνοι οι νικητές στον 6ο Ποδηλατικό Γύρο Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Με τον τερματισμό των αθλητών στο Μοναστήρι της Παναγίας Καλαμούς, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο 6ος Ποδηλατικός Γύρος της Ξάνθης, που άνοιξε και τις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2013.

Σε μια εκπληκτική διοργάνωση του ποδηλατικού συλλόγου του Πήγασου, 194 αθλητές από την Ξάνθη, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό διήνησαν μια διαδρομή 80 χιλιομέτρων στα βουνά, την πεδιάδα και τις παραλίες της Ξάνθης και τερμάτισαν, εξαντλημένοι αλλά απόλυτα ικανοποιημένοι από τον αγώνα.

Τόσο οι συντελεστές του Πήγασου, τα περίπου 50 άτομα που εργάστηκαν εθελοντικά για τη διοργάνωση του αγώνα, όσο και οι συμμετέχοντες, οι θεατές και οι επισκέπτες από άλλες πόλεις, εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την άψογη διοργάνωση, την όμορφη διαδρομή, το επίπεδο του αγώνα αλλά και την υποδοχή του κόσμου σε κάθε περιοχή, από όπου πέρασε ο αγώνας και, ειδικά, στυον τερματισμό.

Όπως επισημαίνει το xanthipress, Ήταν μια ακόμη πολύ σημαντική στιγμή για την ποδηλασία της πόλης και τις εκδηλώσεις του Πήγασου, που άφησε ικανοποιημένους τους πάντες και έδωσε ζωντάνια και κίνηση στους δρόμους της Ξάνθης. Παράλληλα με τον αγώνα, ο Πήγασος διοργάνωση εκδηλώσεις για τους μικρούς ποδηλάτες στην περιοχή των δύο μοναστηριών ενώ μεγάλος ήταν ο αριθμός των φίλων του ποδηλάτου που εκμεταλλεύτηκαν το ηλιόλουστο πρωινό για να βρεθούν στην αφετηρία και τον τερματισμό.

Στις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης βρέθηκαν τρεις Ρουμάνοι Αθλητές ενώ τα συνολικά αποτελέσματα και οι πρώτες θέσεις κάθε κατηγορίας θα ανακοινωθούν στην ηλεκτρονική σελίδα της διοργάνωσης.