Υπνώτισε με τη λύρα ο Ορφέας τον ΠΑΟ Κοσμίου

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–   Κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά ήταν για τον ΠΑΟ Κοσμίου τα συμπεράσματα από την φιλική αναμέτρηση με τον Ορφέα Ξυλαγανής, όπου η ομάδα των ερασιτεχνικών τοπικών πρωταθλημάτων κέρδισε αυτήν που θα εκπροσωπήσει την Ροδόπη στην Γ’ Εθνική με 3-2.

Βέβαια, για αυτό διεξάγονται τα φιλικά, για να διορθώνονται τα κακώς κείμενα και στην προκειμένη περίπτωση κυρίως η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Κοσμίου, που σε μεγάλο βαθμό θα βασιστεί σε νεαρούς παίκτες και χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να δέσουν σαν ομάδα.

Όπως επισημαίνει το RodopiSports (από όπου και ο εμπνευσμένος τίτλος αλλά και η φωτογραφία), το Κόσμιο είχε από την πρώτη στιγμή την κατοχή της μπάλας με τους Λυκούδη, Ζαράκη και Λαζίδη να είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεών του. Ωστόσο το σκορ άνοιξε ο Ορφέας με μια εντυπωσιακή ενέργεια του Ρέτζη, ο οποίος αφού πήρε ωραία πάσα στην κορυφή της επίθεσης κι ενώ ήταν με πλάτη προς την εστία, αστραπιαία πέρασε το σώμα του μπροστά και με ένα άπιαστο σουτ έστειλε την μπάλα στο γάμα του Πουλακίδα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό έγινε αυτό που δε θέλει να ζήσει κανένας τερματοφύλακας. Ο Ζούλης, ο κεντρικός αμυντικός του Κοσμίου, γύρισε την μπάλα στον Πουλακίδα, αυτός προσπάθησε να την κοντρολάρει, όμως η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα για να γραφτεί το 2-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην συνέχεια το Κόσμιο ανέβασε ρυθμούς και άρχισε να πιέζει, με αποτέλεσμα στο 66ο λεπτό ο Βασιλακάκης να μειώσει με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Ωστόσο, σε αντεπίθεση του Ορφέα ο Δημήτρης Βλάχος που μπήκε σαν αλλαγή κι αφού βρέθηκε λίγο κάτω από τη σέντρα, είδε τον τερματοφύλακα του Κοσμίου εκτός εστίας, σούταρε από μακριά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κλειδώνοντας τη νίκη για την ομάδα της Ξυλαγανής.

Το μόνο που κατάφερε στο τέλος το Κόσμιο ήταν να μειώσει στο 85ο λεπτό σε 3-2 έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Βαλσάμη που με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα. Μάλιστα, θα μπορούσε να φύγει με την ισοπαλία, αλλά στο πέναλτι που κέρδισε ο Κουφιώτης, έστειλε την μπάλα πολύ πάνω από τα δοκάρια της Ξυλαγανής.