Πρώτη με το μυαλό στο μπαράζ για την Ασπίδας Ξάνθης!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση του αντρικής ομάδας Χάντμπολ της Ασπίδας Ξάνθης για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Οι εξελίξεις του καλοκαιριού κατέστησαν απαραίτητη την έναρξη της προετοιμασίας της Ξανθιώτικης ομάδας σε αυτό το χρονικό σημείο, καθώς πρόκειται να λάβει μέρος σε αγώνες μπαράζ με στόχο την άνοδο στην Α2 κατηγορία.

Όπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS, μετά την αποχώρηση ομάδας του Άρη από το πρωτάθλημα της Α2, κλήθηκαν οι τρείς δεύτεροι των ομίλων του Βορρά της Β’ Κατηγορίας ώστε να αναπληρώσουν το κενό της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Οι ομάδες αυτές είναι ο Παναιτωλικός, η Αξιούπολη και φυσικά η Ασπίδα Ξάνθης. Με τις πληροφορίες από την Αξιούπολη να μιλούν για μη συμμετοχή της ομάδας στα μπαράζ, πάμε μάλλον σε μονό παιχνίδι μεταξύ της Ξάνθης και του Παναιτωλικού.

Όπως και να έχει, η ομάδα του κόουτς Θεόδωρου Βαφειάδη  θα έχει την ευκαιρία να πάρει μέσω των μπαράζ το εισιτήριο για την Α2 που έχασε οριακά πέρσι από τον Θερμαϊκό. Η ημερομηνία της αναμέτρησης δεν είναι ακόμη γνωστή, αν και η ενημέρωση που υπάρχει είναι για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Ήδη πάντως προπονητής και παίχτες, έχοντας ως στόχο την άνοδο της ομάδας στην Α2, εντείνουν  σταδιακά τις προσπάθειές για την ανεύρεση οικονομικών πόρων, μια και η προσπάθεια της παρέας που συνετέλεσε στην δημιουργία της Ασπίδας και στην επιστροφή του χάντμπολ στην Ξάνθη παλεύει μόνη της.