Νέο κλειστό γυμναστήριο αποκτά η Κομοτηνή! Όλες οι λεπτομέρειες

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–   Την τύχη και τη χαρά να αποκτήσει ένα ακόμη κλειστό γυμναστήριο θα έχει πολύ σύντομα η Κομοτηνή.

Ένα γυμναστήριο που υλοποιείται ως  «Προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων» στο 2ο Λύκειοτης πόλης με σχεδόν 600 θέσεις χωρητικότητα και πολλές ανέσεις. Ένας σύγχρονος χώρος άθλησης για ομάδες και αθλούμενους σε μπάσκετ και βόλεϊ, που ενδέχεται μάλιστα να φιλοξενήσει και αγώνες πρωταθλημάτων, αφού φιλολογείται ότι εκείνο θα δηλωθεί ως έδρα για να δίνονται οι εντός έδρας αγώνες της Γ’ Εθνικής.

Αν και πρόκειται για γυμναστήριο σε σχολείο, σίγουρα τις υποδομές του θα ζήλευαν γειτονικές πόλεις, όπως η Αλεξανδρούπολη που ακόμη … «χαροπαλεύει» σε ένα και μοναδικό κλειστό γυμναστήριο, απαρχαιωμένο και προβληματικό τη στιγμή που οι ανάγκες για χώρους άθλησης είναι τεράστιες και αυτήν την περίοδο δίνεται μάχη ανάμεσα στις ομάδες και τα διάφορα τμήματά τους για να καθοριστεί το πρόγραμμα της χρήσης του και των προπονήσεων και αγώνων που θα διεξάγονται σε αυτό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το 2011, το έργο αποφασίστηκε να ενταχθεί με εντολή του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και το 2012 άρχισαν οι εργασίες κατασκευής του. Το έργο βρίσκεται επί των οδών Γρατιανούπολης και πάροδο Αβδήρων στο Δήμο Κομοτηνής και οι εργασίες είναι πυρετώδεις, ώστε να έχει παραδοθεί μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αφορά στην κατασκευή ενός νέου κτιρίου για τη στέγαση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο 2ο Λύκειο Κομοτηνής. Το συνολικό εμβαδό δόμησης είναι 1.599,15 τμ, ενώ η κάλυψη ισογείου είναι 1.486,99 τμ, εντός οικοπέδου επιφάνειας 3.405,18 τμ., τμήμα οικοπέδου επιφανείας 11.201,91 τμ. Περιλαμβάνει  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων, γραφεία, αποδυτήρια, W.C., λεβητοστάσιο, αποθήκη καυσίμων, αντλιοστάσιο και κυλικείο.

Στα μέσα του 2012, πριν ένα χρόνο σχεδόν δηλαδή, ξεκίνησε η κατασκευή του γυμναστηρίου, έργο που θεωρείται σημαντικό για την ενίσχυση των σχολικών και όχι μόνο υποδομών του τόπου, αφού θα αποτελέσει χώρο προπόνησης και ερασιτεχνικών σωματείων της Ροδόπης. Το Κλειστό Γυμναστήριο αναμένεται να εξυπηρετήσει τις άμεσες ανάγκες του δεύτερου γενικού λυκείου Κομοτηνής που βρίσκεται παράπλευρα και μάλιστα σχεδόν μοιράζεται κοινό προαύλιο χώρο. 

Αυτή την περίοδο οι εργασίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο στο κτίριο το οποίο πήρε την τελική του μορφή και απομένουν λεπτομέρειες μέχρι να παραδοθεί. Οι εργασίες προχωρούν κα αυτή την περίοδο, αφού οι εργάτες εγκατέστησαν τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του κτιρίου και τα κλιματιστικά σώματα, ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την παράδοσή του.

Το νέο κλειστό γυμναστήριο είναι 580 θέσεων και είναι ουσιαστικά ένα γήπεδο που άνετα μπορούν να διεξάγονται αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ…