Ν. Καραγεωργίου: «Να κάνουμε φρούριο την έδρα μας και να ξαναβγούμε Ευρώπη»

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Στον αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Καραγεωργίου και μίλησε για τη νίκη της Skoda κόντρα στον Πανθρακικό στο γειτονικό ντέρμπι, αλλά και για τις προοπτικές που έχει η Ξάνθη να ξαναβγει στην Ευρώπη, μέσω του φετινού πρωταθλήματος

Παράλληλα, εξήρε τον τρόπο που διοικεί την ακριτική ομάδα ο Χρήστος Πανόπουλος, ενώ έκανε ειδική μνεία στις ακαδημίες του συλλόγου που βγάζουν συνεχώς παίκτες. Αναλυτικά η συνέντευξη του Καραγεωργίου στον Sentra 103,3:

Για το τι άλλαξε από το τελευταίο πέρασμά του από την Ξάνθη: «Δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές. Το σωματείο διοικείται από τον κ. Πανόπουλο με την ίδια λογική, δεν έχει αλλάξει. Ούτε πολλοί άνθρωποι έχουν αλλάξει. Μόνο οι παίκτες έχουν αλλάξει. Είναι ένας σύλλογος που διοικείται με σοβαρότητα, γίνεται καλή δουλειά».

Για τα ευρωπαϊκά ματς της Ξάνθης: «Αν ζούσε κανείς στη Θράκη, θα το καταλάβαινε. Αυτά τα παιχνίδια τα ευρωπαϊκά ήταν μια πολύ όμορφη και τελείως διαφορετική εμπειρία για τους παίκτες, τους φίλαθλους, τους ανθρώπους όλους. Ήταν συγκλονιστικό, ήταν κάτι που κέρδισε ο σύλλογος και οι παίκτες πέρυσι. Εμείς κερδίσαμε τον σεβασμό παίζοντας αυτά τα τέσσερα παιχνίδια».

Για το τι μπορεί να κάνει η Ξάνθη φέτος: «Μπορεί η ομάδα να πάει μπροστά. Αυτή τη στιγμή έχουμε καλούς παίκτες, παρόλα τα προβλήματα, γιατί ξεκινήσαμε με διαφορετικό σχεδιασμό. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Και το λέω με βάση την εικόνα μας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για το αν μπορούσε να πάει παραπάνω στην Ευρώπη: «Ούτε ισοπαλία δεν έχει η Σταντάρ. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Τρόμαξα όταν έγινε η κλήρωση. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε μεγάλο βαθμό, έφτασαν στα όριά τους και δεν μπορούσαμε παραπάνω γιατί δεν είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για την Ευρώπη».

Για το ότι θέλει να γίνει φρούριο η έδρα της Ξάνθης: «Αυτό είναι το απωθημένο μας. Να ανατρέψουμε την εικόνα, γιατί η ομάδα πήγαινε καλά εκτός κι όχι εντός. Η χθεσινή νίκη, ήταν δίκαιη και ελπίζω να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε έτσι. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ψυχολογία».

Για το που το… πάει η ομάδα: «Θεωρώ ότι έχουμε καλούς παίκτες και πολύ καλή ομάδα. Όταν προετοιμαστούμε κατάλληλα θα δείτε άλλη εικόνα. Είναι πολύ μεγάλο θέμα να παίζεις ένα ντέρμπι με απουσίες. Είναι πολύ σημαντικό να το κερδίζεις. Άσχετα αν είναι τοπικό. Όλοι οι παίκτες στην ομάδα όλη τη βδομάδα γι αυτό ζούσαν. Έχω την αίσθηση ότι θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Επίσης, έχει παιχτεί καλό ποδόσφαιρο τις 2 πρώτες αγωνιστικές σε όλες τις αναμετρήσεις του πρωταθλήματος».

Για το ότι η Ξάνθη βγάζει παίκτες: «Αυτή τη στιγμή παίζουν κάποιοι στην Ευρώπη, αλλά ξεκίνησαν από εδώ. Είναι πολύ καλή η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες. Η Skoda ρίχνει πολύ μεγάλο βάρος σ’ αυτό το κομμάτι και βγήκαν πολλοί παίκτες που έρχονται και στελεχώνουν την πρώτη ομάδα. Το κάνει και ο Εργοτέλης είναι πολύ σημαντικό κομμάτι οι ακαδημίες».