Το τρίτο ημίχρονο του Ελ Θράκικο: Οι δηλώσεις των δύο προπονητών

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ευχαριστημένος τόσο από το αποτέλεσμα όσο και από την απόδοση της ομάδας του έμεινε ο προπονητής της Ξάνθης Νίκος Καραγεωργίου, σε αντίθεση με τον Άκη Μάντζιο του Πανθρακικού που ήταν εμφανώς απογοητευμένος.

«Κερδίσαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ήταν ένα ντέρμπι γειτονικό, με τις ιδιαιτερότητές του. Πρέπει να συγχαρούμε τους παίκτες μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν και κέρδισαν το παιχνίδι. Είναι ένα αποτέλεσμα σημαντικό και για εμάς και για την κοινωνία της Ξάνθης», είπε αρχικά ο Ν. Καραγεωργίου που στην συνέχεια συμπλήρωσε:  «Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στον αξιόλογο σημερινό μας αντίπαλο, τον Πανθρακικό, για την αξιοπρεπή εικόνα του στην αναμέτρηση».

Σε ερωτήσεις που δέχτηκε στην συνέχεια για το πρόβλημα που δείχνει να έχει η ομάδα στο σκοράρισμα, ο καβαλιώτης τεχνικός είπε: «Η Skoda Ξάνθη δεν έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Μέχρι τώρα παίζαμε με ομάδες υψηλού επιπέδου, οπότε δεν μπορεί να είναι αποκλειστικό κριτήριο αυτά τα παιχνίδια. Ο Σολάρι θέλαμε να μας δώσει κάποια πράγματα στο επιθετικό παιχνίδι και γι’ αυτό τον αποκτήσαμε. Δεν επικεντρωνόμαστε όμως στην εμφάνιση ενός παίκτη μόνο. Όλοι βοήθησαν και όλοι θα προσφέρουν σ’ αυτήν την ομάδα και σε αυτό το πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Πανθρακικού Άκης Μάντζιος είπε: «Θεωρώ ότι ήταν παιχνίδι μέτριο από πλευράς φάσεων, το οποίο νομίζω ότι το ελέγχαμε απόλυτα, γιατί δεν απειληθήκαμε καθόλου από την Ξάνθη. Ήμασταν πολύ καλοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά το σημείο και ο τρόπος που μπήκε το γκολ, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μας στεναχωρεί και ήταν καθοριστικός για την εξέλιξη του αγώνα. Ήταν ένα φθηνό γκολ για ομάδα Σούπερ Λιγκ και δεν πρέπει να ξανασυμβεί».

Σε σχέση με την εικόνα της ομάδας του στην επανάληψη, ο κ. Μάνζτιος τόνισε: «Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, αλλά το ματς δεν είχε φάσεις και έτσι δεν τα καταφέραμε. Δεν έχω όμως παράπονο από τους παίκτες μου, αλλά υπάρχει πικρία για την ήττα, δεδομένης της παρουσίας που είχαμε. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Σε σχέση με τον τραυματισμό του Εμπό, είπε: «Υπάρχει στενοχώρια. Αποκόμισε ένα πρόβλημα στα πλευρά από χτύπημα του Μάνταλου κι ελπίζουμε να μη μείνει πολύ καιρό εκτός, γιατί θα είναι μια πολύ σημαντική απώλεια για την ομάδα μας». Τέλος, αναφορικά με την συνέχεια, ο Ακης Μάντζιος είπε: «Σκύβουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε τη δουλειά. Μπροστά μας υπάρχει το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, θα δουλέψουμε σκληρά για να πάρουμε τη νίκη».