Ο Θρακιώτης που ήταν αρχηγός αποστολής της Εθνικής Παίδων που κατέκτησε μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Ουκρανίας

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

Φορώντας τα μετάλλιά τους στο στήθος, επέστρεψαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ελλάδα οι παίκτες της Εθνικής Παίδων που ανέβηκε στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ουκρανίας.

Οι 16χρονοι διεθνείς παίκτες του Μάνου Μανουσέλη πάτησαν το πόδι τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από συγγενείς, φίλους αλλά και επισήμους που έσπευσαν να τους υποδεχθούν.

Μπορεί στην ομάδα να μην συμμετείχε κάποιος Θρακιώτης, ωστόσο η θρακιώτικη παρουσία ήταν εντονότατη αφού όπως αποκαλύπτει σήμερα το ThrakiSportS, ένας Κομοτηναίος ήταν ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής σε αυτό το Ευρωμπάσκετ.

Ο λόγος για τον γενικό γραμματέα και πρώην πρόεδρο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Τάσο Χαραλαμπίδη (τον βλέπετε αριστερά στην αναμνηστική φωτογραφία όλης της αποστολής), ο οποίος ως μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης έχει αναλάβει εδώ και χρόνια σημαντικό ρόλο στον τομέα της ανάπτυξης και των μικρών Εθνικών Ομάδων.

Ο Τάσος Χαραλαμπίδης είναι ο παράγοντας με τις περισσότερες προεδρικές θητείες στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ από το 1984 ως τον Οκτώβριο του 2011 (με ένα διάλειμμα την διετία 1996-1997). Τον διαδέχτηκε ο Νίκος Νικολόπουλος, αλλά παραμένει δραστήριος ως γενικός γραμματέας της Ενωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε σε Ευρωμπάσκετ μικρών Εθνικών Ομάδων ως αρχηγός αποστολής, αφού με τον ίδιο τίτλο έχει ταξιδέψει και άλλες φορές, αφού τρέχει πολύ με τα αναπτυξιακά προγράμματα της ΕΟΚ και με τα παιδιά. Ωστόσο αυτή η αποστολή θα του μείνει αξέχαστη, αφού η Εθνική Παίδων επέστρεψε με μετάλλιο, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας που δόξασε την Ελλάδα στην Ουκρανία μετείχε άλλος ένας «Θρακιώτης». Ως γιατρός ήταν ο Θάνος Μηλούσης, σερραίος μεν στην καταγωγή αλλά με μακρά θητεία και πολλούς φίλους στην Αλεξανδρούπολη, και φυσικά ένα από τα ιδρυτικά μέλη των «Πελαργών», του Συνδέσμου Φίλων Μπάσκετ της Εθνικής Ομάδας που ετοιμάζεται την άλλη εβδομάδα για εξόρμηση στην Σλοβενία, όπου και θα διεξαχθεί το Ευρωμπάσκετ των Ανδρών.

Δείτε το βίντεο με τα καλύτερα στιγμιότυπα από τη νίκη της Ελλάδας στον μικρό τελικό του Ευρωμπάσκετ Παίδων με την Ιταλία, που σήμανε και την κατάκτηση της τρίτης θέσης, όπως δημοσιοποιήθηκαν από την FIBA.. Στο 00.43” μπορείτε να δείτε και τον θρακιώτη παράγοντα να κάθεται στον πάγκο της Εθνικής, δίπλα στον ομοσπονδιακό προπονητή Μάνο Μανουσέλη…

[iframe width=”640″ height=”390″ src=”http://www.youtube.com/embed/PG2dDDfaXmo” frameborder=”0″ allowfullscreen]