Από την Αλεξανδρούπολη στην Βάρνα και την 9η θέση της Ευρώπης Σπανού και Βλαχάκη!

Αποστολή στην Βάρνα: Μπάμπης Κυπριανίδης

–  Στην 9η θέση της Ευρώπης βρέθηκαν οι ελληνίδες πρωταθλήτριες  Σπανού / Βλαχάκη, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ για αθλητές και αθλήτριες κάτων των 22 ετών που διεξάγεται στην θρακική πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Πρόκειται για την διοργάνωση στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν από πλευράς ανδρών οι εβρίτες Καβαρατζής και Κοντοστάθης, που ωστόσο ακύρωσαν τελευταία στιγμή την συμμετοχή τους μετά από έναν τραυματισμό του πρώτου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτων των 20 ετών που φιλοξενήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Οι Σπανού και Βλαχάκη, που πριν ταξιδέψουν για την Βάρνα βρέθηκαν στις αρχές της εβδομάδας στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα παραβρέθηκαν στην βράβευση των Καβαρατζή και Κοντοστάθη από τον δήμαρχο της πόλης Βαγγέλη Λαμπάκη, ξεκίνησαν εντυπωσιακά με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Την Πέμπτη κέρδισαν τις γαλλίδες Μαρτίν και Λεμπουφέλ με 2-0 σετ (21-19, 21-11 ) ενώ την Παρασκευή πέτυχαν άλλες δύο νίκες απέναντι στις ολλανδές Λύιζκεν και Στούμπε με 2-0 σετ (21-16, 21-17) και τις Μπαράν και Στραγκ με 2-1 (13-21, 29-27, 15-2).

Προκρίθηκαν έτσι στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στην ηλικία τους, αλλά στον νοκ άουτ αγώνα για τα προημιτελικά ηττήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου από τις ουκρανές, Σάμοντεϊ και Σουλίμα (Νο15) με 2-0 (21-11, 21-13). Ακόμα και έτσι όμως, τερμάτησαν στην 9η θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Μπιτς Βόλεϊ που διεξάγεται στη Βάρνα της Βουλγαρίας, δηλαδή στον μονοψήφιο αριθμό που είχαν βάλει ως στόχο πριν πάνε στην Βάρνα.

Σε επόμενη ανάρτηση θα μπορέσετε να απολαύσετε φωτογραφίες του Thraki Photo Agency, που καλύπτει φωτογραφικά όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, είτε αφορούν ομάδες και αθλητές της Θράκης είτε διεξάγονται στην Θράκη, έστω και αν φιλοξενούνται στην… βουλγαρική πλευρά της.