Εκπλήξεις από Στέφενς για την πρεμιέρα με Ξάνθη. Πώς θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ…

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ο Χουμπ Στέφενς μετά την τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ επέλεξε τους 18 ποδοσφαιριστές που θα έχει μαζί του στην αποστολή για το ματς με την Ξάνθη, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ολλανδός τεχνικός προέβη σε κάποιες εκπλήξεις, αφού άφησε εκτός αρκετούς παίκτες που θεωρούνται πρωτοκλασάτα ονόματα.

Ο Κώστας Κατσουράνης είναι τιμωρημένος από την περσινή σεζόν και θα απουσιάσει από το ματς με τους Θρακιώτες. Εξίσου απόντες θα είναι οι τραυματίες Βούκιτς, Γκαρσία και Κωνσταντινίδης, ενώ για λόγους τακτικής αποκλείστηκαν οι Σπυρόπουλος, Πέλκας και Λόρενς.  Επίσης, εκτός έμειναν και οι Κωνσταντινίδης, Πέλκας, Γιάννου και Γιακουμής.

Φυσικά, ανάμεσα στους 18 «εκλεκτούς» βρίσκεται για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι ο Μίροσλαβ Στοχ, τον οποίο περιμένουν πώς και πώς οι φίλοι του «Δικεφάλου του βορρά»! 

Αναλυτικά η αποστολή: Χακόμπο, Γλύκος, Λίνο, Κατσικάς, Λόπεθ, Βίτορ, Σκόνδρας, Κίτσιου, Λάζαρ, Κάτσε, Τζιόλης, Γεωργιάδης, Ολίσε, Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Νέτσιντ.

Με δεδομένα αυτά λοιπόν, ο Μίροσλαβ Στοχ αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην Ξάνθη. Ο Χουμπ Στέφενς έδειξε ότι θα τον εμπιστευτεί άμεσα στο αριστερό άκρο, ενώ σύμφωνα με τις δοκιμές του Ολλανδού τεχνικού ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με ένα άκρως επιθετικό σχήμα κόντρα στην ομάδα της Θράκης, βάζοντας δύο επιθετικούς.

Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να καθίσει ο Χακόμπο, με τους (από αριστερά προς δεξιά) Λίνο, Βίτορ, Λόπεθ και Κίτσιου να συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Το δίδυμο Λάζαρ- Τζιόλη θα παραμείνει στο κέντρο, με τον Στοχ να αγωνίζεται στα αριστερά και τον Λούκας στα δεξιά. Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης θα αγωνιστούν στην επίθεση του “Δικεφάλου”. Ο Στέφενς σύμφωνα με όσα έδειξε στην τελευταία προπόνηση θέλει να… χτυπήσει την Ξάνθη με την ταχύτητα στα άκρα, αλλά και την πίεση που θα ασκήσουν από τα πρώτα λεπτά οι δύο επιθετικοί του.

Το πρόγραμμα της τελευταίας προπόνησης ήταν ήπιας έντασης και περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και ολιγόλεπτη εξάσκηση στις στημένες φάσεις. Οι Γκαρσία και Βούκιτς ακολούθησαν πιο χαλαρό πρόγραμμα και πρόγραμμα θεραπείας, ενώ θεραπεία μόνο έκανε ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης. Πριν την προπόνηση πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στα αποδυτήρια και τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν επιθυμίας του Χουμπ Στέφενς η αποστολή δεν θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο, αλλά θα συγκεντρωθεί το πρωί του Σαββάτου στην Τούμπα.