Κουτσόπουλος στο ThrakiSportS: Σωστή επιλογή για εμένα ο Πανθρακικός και για τον Πανθρακικό ο Μάντζιος!

Συνέντευξη στην Μελίνα Ντισλιάν

–  Ετοιμάζεται να υπερασπιστεί για τέταρτη χρονιά την εστία του Πανθρακικού, αποτελώντας έναν από τους πλέον εμπειρότερους παίκτες στο φετινό ρόστερ της ομάδας. Ο Δημήτρης Κουτσόπουλος μίλησε στο ThrakiSportS για τη νέα χρονιά που ξεκινάει για την ομάδα της Κομοτηνής, αναφέρθηκε στην παρουσία του… επαγγελματία Άκη Μάντζιου, σχολίασε την μέχρι τώρα προετοιμασία τους, ενώ δεν παρέλειψε να σταθεί και στο επικείμενο πρωτάθλημα, το οποίο περιμένει πιο ενδιαφέρον από το περσινό.   

Δημήτρη ετοιμάζεσαι να διανύσεις την τέταρτη χρονιά σου στον Πανθρακικό. Κάνοντας μία αναδρομή στα χρόνια αυτά τι θυμάσαι πιο έντονα;

«Αυτό που θυμάμαι πιο έντονα από όλα, είναι σίγουρα η άνοδος της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα το καλοκαίρι του 2011. Θεωρώ ότι ήταν η καλύτερή μου στιγμή μου, όχι μόνο στον Πανθρακικό αλλά και στην επαγγελματική μου ζωή γενικότερα»

Τι γεύση σου έχει μείνει από τη μέχρι τώρα παρουσία σου στην Κομοτηνή;

«Μέσα σε αυτά τα χρόνια έζησα πολλές συγκινήσεις, μεγάλες χαρές αλλά και κάποιες δυσκολίες. Δυστυχώς δεν μπορείς να τις αποφύγεις. Ωστόσο η γενικότερη γεύση που μένει είναι μία γεύση γλυκιά. Πήρα πολλά από αυτή την ομάδα και αποδείχθηκε πολύ σωστή επιλογή για μένα. Αν κάτι δεν πήγαινε καλά ή ένιωθα κουρασμένος, θα είχα ήδη φύγει». 

 Περίμενες όταν ερχόσουν στην ομάδα, ότι θα έμενες τόσο καιρό; Κακά τα ψέματα οι τερματοφύλακες δεν κάθονται πολύ καιρό σε μία ομάδα.

«Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι εξέλιξη θα έχει μία επιλογή που θα πάρεις. Ωστόσο ο Πανθρακικός μου… βγήκε αν απόφαση και ετοιμάζομαι για την τέταρτη χρονιά μου. Όσο γι΄ αυτό που είπες, ότι οι τερματοφύλακες δεν μένουν πολύ καιρό σε μία ομάδα, μπορεί να ισχύει σε αρκετές περιπτώσεις. Εμένα όμως δεν μου αρέσει να αλλάζω συνέχεια ομάδες. Από τις προηγούμενες ομάδες που έφυγα, ήταν επειδή υπήρχαν εξω-αγωνιστικά προβλήματα και δεν πληρωνόμουν. Δεν είχα φύγει επειδή το ήθελα, αλλά επειδή έπρεπε». 

 Βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος της προετοιμασίας σας και την έναρξη της σεζόν. Πως έχει κυλήσει όλο αυτό το διάστημα;

«Σίγουρα μιλάμε για μία καινούργια ομάδα που χτίστηκε τόσο εδώ στην Κομοτηνή όσο και στη Βουλγαρία που πήγαμε και δώσαμε κάποια φιλικά. Έφυγαν αρκετοί παίκτες και ήρθαν επίσης πολλοί, οι οποίοι όχι μόνο κάλυψαν τα κενά αλλά μας δυνάμωσαν και αρκετά. Ωστόσο θέλουμε το χρόνο μας για να πετύχουμε το απαραίτητο δέσιμο. Στην προετοιμασία μέχρι στιγμής δουλέψαμε πολύ σκληρά, ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς και όλα κύλησαν ομαλά. Στη Βουλγαρία η ομάδα έδεσε ακόμα περισσότερο και με τα φιλικά που προγραμματίστηκαν είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι. Το καλό είναι πως πλέον όλα τα παιδιά γνωριζόμαστε μεταξύ μας, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και προσωπικά». 

 Με τι στόχους έχει ξεκινήσει φέτος η ομάδα;

«Σίγουρα ξεκινάμε με στόχο την παραμονή. Όσο πιο γρήγορα σωθούμε, τόσο το καλύτερο για όλους μας. Αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος». 

Βλέποντας το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και τις επαρχιακές ομάδες που έχουν φτάσει σε ψηλό επίπεδο, πιστεύεις ότι ο Πανθρακικός θα μπορέσει να κάνει κάποια στιγμή ένα βήμα παραπάνω;

«Πράγματι βλέπουμε αρκετές επαρχιακές ομάδες, όπως η Τρίπολη, τα Γιάννενα και η Ξάνθη να κάνουν εξαιρετική πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα και να βγαίνουν ακόμα και στην Ευρώπη. Σαν Πανθρακικός είναι σίγουρα όνειρο όλων να γίνει κάποια στιγμή ένα βήμα παραπάνω. Υπάρχουν οι προοπτικές, υπάρχει η διάθεση, υπάρχουν και οι εγκαταστάσεις…. Ωστόσο δεν είναι εύκολο».  

 Στην ομάδα βρίσκεται πλέον ο Άκης Μάντζιος. Πως είναι η συνεργασία σας μαζί του;

«Νομίζω ότι είναι ένας προπονητής που έχει προσαρμοστεί στην ομάδα. Η συνεργασία μας μαζί του είναι μέχρι στιγμής πολύ καλή και πρόκειται για έναν σωστό επαγγελματία. Σίγουρα θέλει και αυτός το χρόνο του για να μας γνωρίσει ακόμα καλύτερα. Θεωρώ πάντως ότι έγινε σωστή επιλογή στο θέμα του προπονητή». 

 Τόσο καιρό στον Πανθρακικό, έχεις δουλέψει με αρκετού τεχνικούς. Με ποιόν θεωρείς ότι είχες την καλύτερη συνεργασία;

«Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον προπονητή, Ακόμα και με αυτούς που δεν είχα τόσο καλή συνεργασία, πήρα και έμαθα κάτι. Είτε σε ψυχολογικό είτε σε αγωνιστικό επίπεδο, όλοι οι προπονητές μου προσέφεραν και από κάτι δικό τους». 

 Πέρυσι είχε γίνει αρκετή συζήτηση για την μικρή έλευση του κόσμου στο γήπεδο. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

«Δεν πιστεύω πως έφταιξε μόνο ένα πράγμα. Σίγουρα επηρέασε κάποιες οικογένειες η οικονομική κρίση και ο κόσμος δεν μπορούσε να έρθει στο γήπεδο. Επίσης κάποιοι μπορεί να επηρεάστηκαν και από τα σκαμπανεβάσματα που είχαμε. Το μόνο που δεν έφταιγε πάντως ήταν τα επεισόδια, που βλέπαμε σε άλλα γήπεδα. Στο θέμα αυτό θεωρώ πως ήμασταν πολύ σωστοί. Ακόμα και σε δύσκολα ματς όπως με τον Άρη και τον Ολυμπιακό, οι φίλαθλοι ήταν αξιοπρεπέστατοι. Ήταν η πρώτη χρονιά που δεν έγινε απολύτως τίποτα μεμπτό στην Κομοτηνή». 

 Φέτος τι βλέπεις να γίνεται; Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο της ομάδας;

«Ελπίζω φέτος τα πράγματα να είναι λίγο καλύτερα για μας. Κατανοούμε πως η διάθεση και η ψυχολογία του κόσμου δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, Με όλα αυτά που γίνονται έχουν επηρεαστεί όλοι αρνητικά. Ωστόσο τους καλούμε δίπλα μας γιατί και εμείς τους χρειαζόμαστε. Δεν βοηθάει καθόλου να παίζεις σε άδειο γήπεδο». 

Έχεις αγωνιστεί αρκετά χρόνια στη Σούπερ Λίγκα. Πως θα χαρακτήριζες το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια και πως περιμένεις τη φετινή σεζόν;

«Δυστυχώς κάθε χρόνο τα πράγματα όλο και χειροτερεύουν. Η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τις ομάδες, τα έσοδα είναι ελάχιστα, τα μπάτζετ έχουν μειωθεί σχεδόν στο μισό, ενώ και οι μεταγραφές είναι πλέον μετρημένες. Ευτυχώς που υπάρχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα και σώζεται λίγο η κατάσταση. Πάντως φέτος περιμένω το πρωτάθλημα να είναι πιο δυνατό από πέρυσι. Το ότι θα υπάρχουν ομάδες που έλλειπαν χρόνια από την κατηγορία, όπως ο Απόλλωνας, ή ομάδες που για πρώτη φορά θα βρίσκονται στη Σούπερ Λίγκα, όπως η Καλλονή, δίνει μεγάλο ενδιαφέρον και κίνητρο». 

Ποιες ομάδες βλέπεις να ξεχωρίζουν;

«Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός δείχνει να φτιάχνει ένα ρόστερ που θα ξεχωρίσει. Ωστόσο φέτος θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και από τον ΠΑΟΚ. Επίσης η Τρίπολη και ο Ατρόμητος έχουν σωστά εφόδια από πέρυσι και θα μείνουν ξανά στην πρώτη γραμμή». 

Το πρωτάθλημα της Football League πως το βλέπεις;

«Το ποδόσφαιρο σε αυτή την κατηγορία δυστυχώς κάνει βήματα προς τα πίσω. Δεν προχωράει μπροστά. Δεν υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχουν υποδομές και πλέον μιλάμε για μία κατηγορία που αργοπεθαίνει». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here