Τα νεώτερα για την κατάσταση του Κώστα Μπανιώτη ενόψει τελικού

Αποστολή στη Μόσχα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Την Τετάρτη, παραμονή του μεγάλου τελικού του ύψους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας,  θα ξεκαθαρίσει επακριβώς η κατάσταση του ποδιού του Κώστα Μπανιώτη ο οποίος προκρίθηκε μεν από τον προκριματικό της Τρίτης, αλλά δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις προσπάθειές του εξαιτίας ενός τραυματισμού που ευτυχώς δεν στάθηκε ικανός να αποκλειστεί από την τελική δωδεκάδα.

Ο κομοτηναίος πρωταθλητής, ως γνωστόν, ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι του επιχειρώντας για πρώτη (και τελευταία) φορά στα 2.29μ. Ποτέ δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά του και ποτέ δεν ξαναδοκίμασε άλμα στον αγώνα. Ωστόσο, προκρίθηκε χάρη στις αλάνθαστες προσπάθειες που είχε κάνει νωρίτερα στα 2.17μ, στα 2.22μ και στα 2.26μ όπου και πάλι είχε νιώσει ενοχλήσεις, αλλά έσφιξε τα δόντια, πήρε φόρα και πέρασε ψηλά, με ένα άλμα που του χάρισε και την πρόκριση.

«Πρόκειται είτε για θλάση στη γάμπα, είτε για μία απλή κράμπα. Λογικά είναι το δεύτερο και ελπίζω να είναι αυτό, αν και πονούσα αρκετά εκείνη τη στιγμή και δεν μπορούσα να κάνω άλμα. Θα φανεί ξεκάθαρα αύριο (σ.σ. Τετάρτη) ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα», είπε ο Μπανιώτης τηλεφωνικά το απόγευμα, αφού έφυγε αμέσως μετά τον αγώνα για το ιατρείο και ακολούθως για το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η ελληνική αποστολή. 

Εκεί πέρασε τις υπόλοιπες ώρες της Τρίτης κάνοντας φυσιοθεραπεία, συζητώντας με τον προπονητή του Γιώργο Τσούγκο αλλά και με τον συγκάτοικό του στο δωμάτιο, τον δραμινό εμποδιστή Κώστα Δουβαλίδη. Άλλωστε, δεν μπορούσε να κάνει και πολλά άλλα πράγματα, αφού το ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενούνται οι έλληνες αθλητές, αν και αρκετών αστέρων, δεν διαθέτει ασύρματο δίκτυο στα δωμάτια με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία στις επικοινωνίες.

Πάντως τόσο ο κομοτηναίος άλτης όσο και ο προπονητής του Γιώργος Τσούγκος στις συζητήσεις του απογεύματος δεν έδειξαν να ανησυχούν ιδιαίτερα και περισσότερο σχεδίαζαν την στρατηγική για τον τελικό παρά έδειχναν να αγωνιούν για τα αποτελέσματα των εξετάσεων της Τετάρτης. Στις τάξεις της ελληνικής αποστολής υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο Κώστας Μπανιώτης θα ξεπεράσει τις ενοχλήσεις του και θα εμφανιστεί το απόγευμα της Πέμπτης, στον μεγάλο τελικό, όσο ανταγωνιστικός έχει εμφανιστεί όλη τη χρονιά.

Και αν συμβεί αυτό και δούμε τον Κώστα σε άλματα πάνω από τα 2,30 μέτρα, τότε η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να περιμένουμε πολλά και σπουδαία πράγματα. Αλλά η αρχή για όλα αυτά είναι η υγεία και για αυτό η Τετάρτη που θα ξημερώσει, αναμένεται με αγωνία…

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΝΙΩΤΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΝΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ