Έξι Θρακιώτες με τις Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Με δύο προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα άρχισε η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Ανδρών για τον φιλικό αγώνα εναντίον της Αυστρίας την προσεχή Τετάρτη στο Σάλτσμπουργκ (21:30 Ελλάδας).

Στην απογευματινή προπόνηση πήραν μέρος όλοι οι διεθνείς, ενώ στην πρωινή δεν συμμετείχε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (χτύπημα στο δάχτυλο). Κατά συνέπεια, στην Αθήνα βρίσκεται και ο ξανθιώτης Βασίλης Τοροσίδης μετά από την πολυήμερη περιοδεία της Ρόμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Η ελληνική αποστολή αναχωρεί για την Αυστρία την Τρίτη 13/8 στις 10:00. 

Στην Αθήνα βρέθηκε όμως και ο Δημήτρης Γούτας της Ξάνθης, για τον τελευταίο της φιλικό αγώνα προετοιμασίας ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεών της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2013-2015 που δίνει την Τρίτη 13/8 (19:30, Lviv Arena) η Εθνική Ελπίδων με αντίπαλο την αντίστοιχη της Ουκρανίας. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα συμμετέχει στον 7ο προκριματικό όμιλο μαζί με την Πολωνία, την Τουρκία, τη Σουηδία και τη Μάλτα και ο πρώτος της επίσημος αγώνας θα διεξαχθεί στις 10/9 με αντίπαλο τη Μάλτα στο Περιστέρι. 

Υπενθυμίζεται ότι άλλοι τέσσερις θρακιώτες ποδοσφαιριστές έχουν κληθεί την ερχόμενη Δευτέρα για προπόνηση με την Εθνική Ομάδα Κ15. Πρόκειται για τους Βασίλη Φιλιππίδη που πρόσφατα μεταγράφηκε από τις Ελπίδες Ξάνθης στον ΠΑΟΚ,  Αθανάσιο Τζιτζιφάκο της Skoda Ξάνθη και τους Γιώργο Τζελέπη και Αθανάσιο Κυριαλάνη του Πανθρακικού.