Η ΑΕΚ, τα χρέη της Ορεστιάδας και οι ομάδες που θέλουν να κλέψουν την θέση του ΑΟΟ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Στέφανος Λεμονίδης

–  Η ΑΕΚ αποχώρησε από την Α1, χωρίς να κάνει προσπάθεια διακανονισμού των χρεών, όπως κατήγγειλαν Καζάζης, Αρσενιάδης, Ντόζης, που δεν τους πήραν καν τηλέφωνο. Μεγάλο πλήγμα για την “Ένωση” στην εποχή Μελισσανίδη, που έταζε λαγούς με πετραχήλια σε όλα τα τμήματα.

Απο εκεί και πέρα η ΕΣΑΠ θα δώσει wild card, σε ομάδα της Α2 ανδρών, με την Ορεστιάδα να έχει το προβάδισμα , αλλά και πολλαπλά προβλήματα λόγω παλαιών χρεών.

Το χειρότερο όλων είναι ότι η Ορεστιάδα δεν ξέρει τι χρωστάει, αφού σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο Βασίλη Γκιτζάνη παρέλαβε χάος και υπάρχουν οφειλόμενα από το 2005, στον Νταραιντού.

Ο αργεντινός εξάλλου ήταν αυτός που απαγόρευσε τις μεταγραφές στην ΑΕΚ γιατί του χρωστούσαν λεφτά, γι αυτό και σήμερα αναμένεται να ζητήσει δικηγόρος της Ορεστιάδας τις εκδικασθέντες οφειλές.

Πρέπει να απευθυνθεί στην επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών για να μάθει το ύψος των οφειλών και μετά να κάνει προσπάθεια διακανονισμών, κάτι που έπρεπε να πράξει εδώ και καιρό, όταν ξεκινούσε την προσπάθεια ανόδου.

Απο την άλλη, η ΕΟΠΕ έχει προεξοφλήσει ότι η Ορεστιάδα πρέπει να προβιβασθεί στην Α1 ανδρών και κινδυνεύει να εκτεθεί, αν δεν τα καταφέρει στον διακανονισμό των χρεών.

Υπάρχουν πάντως κι άλλες υποψηφιότητες με υπερ και κατά. Ενδιαφέρεται ανεπίσημα ο ΣΠΑΚαρδίτσας που έχει από πίσω του μια μεγάλη πόλη, αλλά και η Νέα Πέραμος που έχει ήδη ομάδα επιπέδου Α1 ανδρών, τη στηρίζει ο Δήμος Μεγάρων και δεν έχει χρέη.

Ενδιαφέρεται επίσης η ΜΕΝΤ, προκειμένου να καλύψει το κενό του Ηρακλή, αλλά και η Δραπετσώνα, η μόνη που έχει καταθέσει αίτηση για wild card, καθώς και το Κολλέγιο. Πρώτο βήμα, είναι να μάθουμε τα χρέη της Ορεστιάδας.