Θρίαμβος! Κατέκτησαν την κούπα στην πρώτη Beach Volleyleague Δαλακούρας-Κουμεντάκης!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Με θριαμβευτικό τρόπο για τον Έβρο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Γλυφάδα της Αθήνας η πρώτη διοργάνωση Beach Volleyleague, στην οποία συμμετείχαν ομάδες από πόλεις συλλόγων που μετέχουν στην Α2 Κατηγορία Βόλεϊ.

Το δίδυμο των Κώστα Δαλακούρα και Ραφαήλ Κουμεντάκη, που εκπροσώπησε στην διοργάνωση την Αλεξανδρούπολη και την ομάδα της στο πρωτάθλημα, τον Εθνικό, νίκησε στον μεγάλο τελικό τους Νίκο Παπαγγελόπουλο και Σταυρο Βλαχάκη.

Οι δυο Εβρίτες έγραψαν τη δική τους ιστορία στο ελληνικό μπιτς βόλεϊ καθώς κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο στην κατηγορία ανδρών στο 1ο Βeach Volley League που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Γ΄Μαρίνα Γλυφάδας και με απ΄ευθείας τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports-1. 

Στον τελικό που έγινε υπό το φως των προβολέων και άρχισε με μισή περίπου ώρα καθυστέρηση συγκριτικά με την αρχικά προγραμματισμένη ώρα, νίκησαν με 2-1 σετ (21-18, 19-21, 15-11) τους Σταύρο Βλαχάκη / Νίκο Παπαγγελόπουλο που τη σεζόν 2012-13 ήταν συμπαίκτες στην Κηφισιά αλλά πλέον οι δρόμοι τους χωρίζουν καθώς ο Βλαχάκης θα αγωνίζεται πλέον στην Παλλήνη.

Βέβαια και οι Κουμεντάκης και Δαλακούρας θα χωρίσουν από τη νέα σεζόν, καθώς ο Ραφ μετακομίζει σε λίγες μέρες στην Ραβέννα και το Καμπιονάτο για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Ενόψει λοιπόν των επικείμενων χωρισμών, ο τελικός είχε ιδιαίτερη συαισθηματική φόρτιση και για τις δύο ομάδες. Αποδείχθηκε συναρπαστικός και κρίθηκε στο μπλοκ των Κουμεντάκη, Δαλακούρα.

Μετά το τέλος του τελικού των ανδρών, ο Ραφαήλ Κουμαντάκης τόνισε: «Έγινε ωραίο παιχνίδι στον τελικό. Τα παιδιά έπαιξαν πολύ δυνατά και άξιζαν να είναι στον τελικό. Κάποια στιγμή αγχωθήκαμε αλλά τέλος καλό όλα καλά. Νέα πρόκληση τώρα στην καριέρα μου, η Ιταλία. Αφιερώνω τον τίτλο στον συμπαίκτη μου και κολλητό φίλο και αν δεν ήταν αυτός δεν θα κερδίζαμε».

Ο συμπαίκτης του Κώστας Δαλακούρας με ένα χαμόγελο δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ ωραίο τουρνουά, ελπίζω να συνεχιστεί και να είμαστε εδώ και τον επόμενο χρόνο. Αφιερώνω και εγώ από την μεριά μου τον τίτλο στον συμπαίκτη μου Ραφαήλ και εύχομαι να παίξουμε ξανά μαζί στο μέλλον στον… Εθνικό ή αλλού…».

Στον ημιτελικό οι Ραφαήλ Κουμεντάκης / Κώστας Δαλακούρας είχαν νικήσει τους Θωμά Καπίρη / Γιάννη Αλεξίου με 2-0 (21-17, 21-17). Στον δεύτερο ημιτελικό οι Νίκος Παπαγγελόπουλος / Σταύρος Βλαχάκης μετά από αμφίρροπη αναμέτρηση νίκησαν τους συριανούς Νίκο Αρβανίτη / Δομένικο Μαραγκό με 2-1 (21-15, 22-24, 15-12).

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες τέσσερις ομάδες είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση για τα ημιτελικά μετά από διαδικασία άλλων αγώνων που είχαν πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της πρώτης Beach Volley League στηνν Ελλάδα.

Στο τουρνουα γυναικών έγραψαν ιστορία οι Χριστίνα Πασιαλή και Γιώτα Βλασερού που αναδείχθηκαν νικήτριες, ενώ στο μεικτό πρώτευσε το ζεύγος του πρώην αρχηγού της Εθνικής Ομάδας και παίκτη της Παναχαϊκής Νίκου Ρουμελιώτη και της… συζύγου του και κορυφαίας ίσως αθλήτριας όλων των εποχών στο άθλημα Βάσως Καραντάσιου.

Beach Volley League 2013

Τελική κατάταξη ανδρών
1. Κουμεντάκης / Δαλακούρας
2.Βλαχάκης / Παπαγγελόπουλος
3.Καπίρη / Αλεξίου
-.Αρβανίτης / Μαραγκός