Προκρίθηκε για το Πανευρωπαϊκό της Πορτογαλίας η Μινεβέρ Ομέρογλου!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Tae-Kwon-Do αναδείχθηκε η ξανθιώτισσα αθλήτρια Μινεβέρ Ομέρογλου , ενώ μαζί με το χρυσό μετάλλιο πήρε παράλληλα και το εισιτήριο για την πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Πορτογαλία.

Η Μινεβέρ, που αγωνίζεται με τη στολή του συλλόγου «TaeKwonDo Χρυσούπολης», αγωνίστηκε προ εβδομάδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο «Τόφαλος» της Πάτρας.

Εκεί η Ξανθιώτισσα αθλήτρια αγωνίστηκε στη κατηγορία νεανίδων -63 κιλά και μετά από τέσσερις συνεχείς νίκες κατέκτησε επάξια την 1η πανελλήνια θέση. Στους δύο πρώτους αγώνες μάλιστα αντιμετώπισε τις χρυσές πρωταθλήτριες Ελλάδος από το περσινό πρωτάθλημα και από το πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων και κατόρθωσε να τις κερδίσει, ενώ εξίσου σημαντικό είναι το ότι από τους τέσσερις αγώνες οι τρεις έληξαν με μεγάλη διαφορά πριν ολοκληρωθεί ο τρίτος και τελευταίος γύρος.

Με την νίκη της αυτή εξασφάλισε το εισιτήριο της στην εθνική ομάδα Τάεκβοντο για την συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων που θα γίνει στην Πορτογαλία τέλη Σεπτεμβρίου. 

Για τη διάκριση της Μινεβέρ, ο προπονητής της Ιωάννης Θεοδώρου δήλωσε: «Η μεγάλη επιτυχία της Μινεβέρ προήλθε μετά από 2 συνεχόμενα χρόνια σκληρής δουλειάς με πολύωρες προπονήσεις και δικαίως αυτό το κορίτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί και μας έκανε να νιώσουμε χαρά και υπερηφάνεια. Είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε σε Πανελλήνιο επίπεδο και θα είναι η πρώτη συμμετοχή της με την εθνική ομάδα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων. Εμείς θα δουλέψουμε συστηματικά και σκληρά για το Πανευρωπαϊκό και είμαι αισιόδοξος ότι και εκεί θα έχουμε μετάλλιο, συγχαίρω ολόψυχα την Μινεβέρ για την επιτυχία της και εύχομαι καλή συνέχεια και ψυχική δύναμη».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Χρηστίδης, προπονητής του ξανθιώτικου συλλόγου Τάεκβοντο «Α.Σ. Ορέστης Βασίλης» απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα της η Μινεβέρ, δήλωσε στην εφημερίδα “Εμπρός”: «Συγχαρητήρια στη Μινεβέρ για την επιτυχία της και της εύχομαι ότι καλύτερο».