Τα αποτελέσματα στην Regatta Αλεξανδρούπολης μετά την 2η ημέρα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Συνεχίστηκε το Σάββατο για 2η ημέρα ο Διεθνής Αγώνας της Αλεξανδρούπολης, με τρείς υπέροχες ιστιοδρομίες με έντονο συναγωνισμό των 46 ξένων αθλητώνπροερχόμενων από πέντε χώρες και των 90 Ελλήνων συναθλητών τους. 

Οι αθλητές και ιδιαίτερα οι ξένες αποστολές είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι με την πορεία της διοργάνωσης.  Ο αέρας, μπουκαδούρα, στα 12 μίλια βοήθησε στο να γίνουν οι ιστιοδρομίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που παραβρίσκονται στους αγώνες σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης βλέποντας την τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης θα έχουν σύσκεψη την Κυριακή, τελευταία μέρα των αγώνων, για να προετοιμάσουν τον αντίστοιχο αγώνα της επόμενης χρονιάς με σκοπό να προσελκύσουν αθλητές τόσο από την Νότια αλλά και από την Κεντρική Ευρώπη, αξιοποιώντας πλήρως τόσο τις θαυμάσιες εγκαταστάσεις του ΝΟΑ, τις απίστευτες καιρικές συνθήκες για Ιστιοπλοϊα που επικρατούν εκεί, όσο και την πολύπλευρη εθελοντική προσφορά των κατοίκων για την διοργάνωση.

Στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα

Στην κατηγορία σκαφών τύπου optimist, προηγείται ο τούρκος Πάρλας Κααν με 10 βαθμούς ποινής και ακολουθούν οι έλληνες Ματθαίος Κοττίκος και Αναστάσιος Παναγιωτίδης σε δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα με 20 και 29 βαθμούς ποινής, αμφέτεροι από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.. Στον αγλωνα αυτόν μετέχουν 81 άτομα, είναι ο πιο θεαματικός και συνάμα ο πιο συναρπαστικός.

Στην κατηγορία σκαφών τύπου laser 4.7 προηγείται ο ισραηλινός Αλουχ Ντορ με 7 βαθμούς ποινής και ακολουθούν σε δεύτερη και τρίτη θέση αντίχτοιχα με 15 και 18 βαθμούς ποινής η ελληνίδα Κωνσταντίνα Φωτακάκη από την Θεσσαλονίκη και ο επίσης συμπατριώτης μας Λουκιανός Ζαμίτ από την Κέρκυρα. Συμμετέχουν 26 αθλητές και αθλήτριες..

Στην κατηγορία σκαφών laser radial πεοηγείται η ισραηλινλη Εϊτάν Ταν με πέντε βαθμούς ποινής και ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα οι Μιχάλης Μιχαηλίδης του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και Χρυσάνθη Χατζηδημητρίου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά με 13 και 17 βαθμούς ποινής αντίστοιχα. Στον αγώνα υπάρχουν δέκα συμμετοχές.

Στην κατηγορία σκαφών laser προηγείται ο Στέλιος Διδασκάλου του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης με 6 βαθμούς ποινής. Ακολουθεί ο Αντώνης Κάρτας από την Θεσσαλονίκη με 11 βαθμούς και τρίτος είναι ο ρουμάνος Εντουαρτ Γκούτα με 14 βαθμούς ποινής. Στην κατηγορία αυτή μετέχουν μόνο εξι σκάφη.

Τέλος, στην κατηγορία 470 όπου έχουμε μόνο τέσσερις συμμετοχές και όλες ελληνικές, προηγούνται οι Γιάννης Δολιανίτης και Στέλιος Μπολιάκηςτου ΝΟ Αλεξανδρούπολης με 5 βαθμούς ποινής και ακολουθούν οι Αθανασιάδης – Παγώνας και Πασχαρέλης – Λουπασάκης του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας.