Στον μεγάλο τελικό η Avant Garde της Κεπεσίδου, για την τρίτη θέση οι Beach Boys

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ένα ευχάριστο και ένα δυσάρεστο για τους Θρακιώτες εκπροσώπους επεφύλασσε η πρώτη ημέρα του φάιναλ φορ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Handball, που διεξάγεται στην Καρδία Θεσσαλονίκης.

Στον πρώτο ημιτελικό των Γυναικών η μόνιμη πρωταθλήτρια Ελλάδας Avant Garde με τη Μάγδα Κεπεσίδου στη σύνθεσή της επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ (18-9, 18-7) της Vamos Πυλαία/Πανόραμα και περιμένει το νικητή του αγώνα Submarine-Φιλώτας (16:00), προκειμένου στο μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στις 19:00 να διατηρήσει τα σκήπτρα της. Η Αλεξανδρουπολίτισσα γκολκίπερ της Νέας Ιωνίας πλέον πέτυχε αρκετά εύκολα δίγκολα, χάρη στις γρήγορες αντίδρασεις της μετά από αποκρούσεις.

Αντίθετα, οι Beach Boys της Αλεξανδρούπολης μετά από ένα ιδιαίτερα αμφίρροπο αγώνα ηττήθηκαν με 3-2 στη διαδικασία των Shoot-Out από τους Waterproofs και θα αντιμετωπίσουν στις 18:00 με φόντο την τρίτη θέση την πρωτοπόρο της βαθμολογίας Acropolis, που έμεινε εκτός τελικού από τη Summer 04, που θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί εκ νέου τον τίτλο της.

Στο χθεσινό δραματικό δεύτερο ημιτελικό, οι Waterproofs πήραν το πρώτο σετ δύσκολα με 19-17, ενώ το δεύτερο ανήκε στους Εβρίτες. Παρότι προηγήθηκαν με έξι γκολ, οι Waterproofs με αντεπίθεση διαρκείας έφτασαν σε απόσταση αναπνοής, αλλά ο γκολκίπερ Ξενοπάγος είχε διαφορετική άποψη και με συνεχόμενες αποκρούσεις χάρισε το δεύτερο σετ στην ομάδα του με 18-20. Στη διαδικασία των shoot-οut οι Βeach Boys στάθηκαν άτυχοι γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 χάρη σε μονό γκολ του Μπειλή.

Το Πρόγραμμα της Κυριακής 28 Ιουλίου 2013
17:00, Μικρός τελικός γυναικών
18:00, Μικρός τελικός ανδρών
19:00, Τελικός γυναικών
20:00, Τελικός ανδρών