Ποιος είναι ο Ελβετός τραπεζίτης που θα σφυρίξει το Ξάνθη – Σταντάρ Λιέγης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Δημήτρης Καλτέκης

–  Απο την Ελβετία θα προέρχονται οι διαιτητές του πρώτου αγώνα Skoda Ξάνθη – Σταντάρ Λιέγης, με τον έναν… τραπεζίτη, τον Σάσα Κεβέρ, να ανακοινώνεται από την ΟΥΕΦΑ ως ο «άρχοντας» της αναμέτρησης. 

Μετά από μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, διαπιστώνει κανείς ότι ο Κεβέρ είναι… τραπεζίτης στο επάγγελμα (τι περίεργο για Ελβετό!) με καταγωγή απο την περιοχή Βέζια. Είναι 38 ετών αλλά θεωρείται αρκετά έμπειρος, καθώς ξεκίνησε την καριέρα του ως διαιτητής το 1991, δηλαδή σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Ντεμπούτο στην πρώτη κατηγορία της Ελβετίας έγινε τον Μάρτιο του 2004 (στον αγώνα Τουν – Σεν Γκάλεν ο οποίος έληξε 2-3). Χρειάστηκε να περάσουν μόλις τρία ακόμα χρόνια για να χριστεί διεθνής και να σφυρίξει αγώνες στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αλλά και στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2010 και του Euro 2012.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Πλέον ανήκει στους διαιτητές της πρώτης κατηγορίας της UEFA. Στην αναμέτρηση στα Πηγάδια θα έχει ως βοηθούς τους συμπατριώτες του Ράφαελ Ζάντερ και Βιτάλ Ζομπίν ενώ τέταρτος διαιτητής του αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης (01/08, 21:30) έχει οριστεί ο επίσης ελβετός Πασκάλ Ελνάχερ.