Αναχώρησε για Βαρκελώνη ο Χρ. Κατραντζής! Είναι η μοναδική θρακιώτικη εκπροσώπηση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιάγκινης

–  Στην βαρκελώνη βρίσκεται πλέον από την Παρασκευή και το σύνολο της εθνικής ομάδας κολύμβησης, καθώς συμπληρώσαμε μια εβδομάδα στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου και από την Κυριακή ξεκινά η κολύμβηση. Πρώτος μάλιστα στην πισίνα θα πέσει από ελληνικής πλευράς ένας Θρακιώτης, ο καταγόμενος από την Ξάνθη κολυμβητής του Ολυμπιακού Χρήστος Κατραντζής.

Ηταν ο άνθρωπος που εξασφάλισε φέτος το πρώτο εισιτήριο της πρόκρισης για την εθνική ομάδα για τους αγώνες του 15ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης σε μίτινγκ, που διεξήχθη στην Banja Luka στις αρχές Μαΐου. Ο 21χρονος αθλητής του Ολυμπιακού είχε πλησιάσει το όριο στα 50μ. πεταλούδα στην πρώτη κούρσα, σημειώνοντας χρόνο 24.02 και ζήτησε ατομική χρονομέτρηση, πράγμα που τον δικαίωσε, καθώς έκανε τον χρόνο που έπρεπε 23.96, που ήταν και το όριο για τη Βαρκελώνη.

Το aquaticsnews (από όπου και η φωτογραφία) επικοινώνησε με τον νεαρό θρακιώτη αθλητή μας και μίλησε για την προετοιμασία του, τους στόχους του για τους αγώνες και τα συναισθήματά του, καθώς είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται σε μία μεγάλη διοργάνωση στην κατηγορία των ανδρών. «Η προετοιμασία μου φέτος πήγε πάρα πολύ καλά. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Ήμουν υγιής καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μου. Με τα κολυμβητήρια επίσης δεν είχα κανένα πρόβλημα, γιατί το Ολυμπιακό Στάδιο δεν έκλεισε ποτέ και γενικά όλα πήγαν μια χαρά. Από εκεί και πέρα, στη Βαρκελώνη θέλω να κάνω μία καλή πρωινή κούρσα, θέλω να κάνω ατομικό μου ρεκόρ αρχικά και αν αυτό συνοδευτεί και με έναν ημιτελικό ακόμα καλύτερα. Αισθάνομαι υπέροχα, είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε τέτοια μεγάλη διοργάνωση και θέλω να τη χαρώ πάρα πολύ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος», είπε ο ξανθιώτης αθλητής πριν την αναχώρησή του.

Οκτώ κολυμβητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην πισίνα του Παλάου Σαντ Τζόρντι με το πρόγραμμα να ξεκινάει την Κυριακή (28/7). Ο Γιάννης Δρυμωνάκος είναι τραυματίας, ο Άρης Γρηγοριάδης δεν κάνει αγώνες φέτος και κάπως έτσι η Νόρα Δράκου και η Κριστέλ Βουρνά είναι τα μέλη της ελληνικής αποστολής στην κολύμβηση με τη μεγαλύτερη εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις. Στην αποστολή που αναχώρησε για την Βαρκελώνη πέραν του Κατραντζή, που θα κολυμπήσει στα 50 μέτρα πεταλούδα και ενδεχομένως και στα 100 μέτρα, βρίσκονται ακόμα οι:  Νόρα Δράκου (50, 100μ ελεύθερο, 50, 100μ ύπτιο), Κρίστελ Βουρνά (50, 100μ πεταλούδα), Παναγιώτης Σαμιλίδης (100, 200μ πρόσθιο), Γιάννης Καρπουζλής (50μ πρόσθιο), Παντελής Παντής (50μ πρόσθιο), Δημήτρης Κουλούρης (200μ πρόσθιο), Κρίστιαν Γκολομέεβ (50, 100μ ελεύθερο).

Πρώτοι πέφτουν στο νερό την Κυριακή, πέρα από τον Κατραντζή,  η Βουρνά στα 100μ. πεταλούδα και ο Σαμιλίδης στα 100μ. πρόσθιο. Το ThrakiSportS, πάντα κοντά σε όλους τους Θρακιώτες αθλητές και τις προσπάθειές τους, θα καλύψει με εκτενείς αναφορές τους αγώνες του Χρήστου Κατραντζή…