Στο τουρνουά Λαουπχάιμ οι Νέοι της Ξάνθης! Όλη η αποστολή που πήγε στην Γερμανία…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Στη Γερμανία βρίσκεται και δίνει αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο η Ομάδα Νέων της Skoda Ξάνθη. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε το 4ο ταξίδι της για το Λάουπχάιμ. Στην Γερμανική πόλη, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώνεται ένα τουρνουά ποδοσφαίρου Κ20 με συμμετοχές από κάθε μέρος του κόσμου. 

Όμως φέτος είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι το επετειακό 50ό τουρνουά της Ολίμπια Λάουπχαϊμ, της τοπικής ομάδας και οι διοργανωτές του ήθελαν να δώσουν ένα γιορτινό χαρακτήρα. Για τον λόγο αυτό κάλεσαν τις ομάδες που τα προηγούμενα 49 χρόνια είχαν κατακτήσει τρεις φορές το τρόπαιο, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Skoda Ξάνθη (2008, 2009, 2010).

Η ξανθιώτικη αποστολή της ομάδας Νέων ξεκίνησε νωρίς το ταξίδι της και περίπου στις 10:00 το πρωί βρισκόταν ήδη στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Από εκεί η μετάβασή της για το Λάουπχάιμ έγινε με λεωφορείο, μία διαδρομή διάρκειας περίπου δύο ωρών. Το βράδυ της Παρασκευής έγινε το δείπνο γνωριμίας των ομάδων στο Δημαρχείο της πόλης ενώ από το Σάββατο ξεκινούν οι επίσημοι αγώνες του 50ού επετειακού τουρνουά.

Υπάρχουν δύο όμιλοι από τρεις ομάδες. Η Skoda Ξάνθη συμμετέχει στον πρώτο με την Νόργουιτς και Φορτούνα Ντίσελντορφ. Ο άλλος όμιλος αποτελείται από την διοργανώτρια Ολίμπια, την Άστον Βίλα και την Στουτγκάρδη. Οι αγώνες είναι διάρκειας 60 λεπτών (30’ το κάθε ημίχρονο) και το Σάββατο οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά αντιμετωπίζουν στις 10:00 ώρα Γερμανίας (11.00 ώρα Ελλάδος) τη Νόργουιτς και στις 13:00 (14:00 ώρα Ελλάδος) την Φορτούνα ενώ για την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί οι αγώνες κατάταξης.

Η αποστολή της Skoda Ξανθη απαρτίζεται από τους 19 παρακάτω ποδοσφαιριστές: Χατζητερζόγλου, Δεμένικο, Δόντσο, Καρυπιάδη, Κεχαγιά, Κολλαρά, Κούτρα, Λαζαρίδη, Μήττα, Ντούφα, Ορφανίδη Λ., Ορφανίδη Π., Παρασκευά, Πασχαλάκη, Προύντζο, Ψύρρα, Βαλαβανόπουλο, Ζάχο και Ζλατίνη. Την αποστολή συνοδεύει ο Υπεύθυνος Ακαδημιών της Skoda Ξάνθη Περικλής Καλογιάννης, ο προπονητής της ομάδας Νίκος Κεχαγιάς, ο προπονητής τερματοφυλάκων Μανώλης Μουστάκης, ο φυσιοθεραπευτής Στράτος Γιαλαμάς και το μέλος του team της Ακαδημίας, Δημήτρης Γελαδάρης.