Βατερλό όλων των κυπριακών ομάδων στο Europa League

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Οι εκπρόσωποι του κυπριακού ποδοσφαίρου έκαναν όνειρα πρόκρισης, τα οποία τελικά γκρεμίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης.

Η Ομόνοια, με την οποία η Ξάνθη είχε παίξει την πρόβα τζενεράλε πριν δυο εβδομάδες, είχε στήσει πάρτι πρόκρισης, όμως η Άστρα της έκανε κηδεία μπροστά σε 19.000 φίλους της που βρέθηκαν στο ΓΣΠ και με νίκη 2-1 την έστειλε εκτός από τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Μπουντέσκου, ο οποίος με δύο τέρματα (39′, 69΄) έριξε στο καναβάτσο τους πράσινους, που ήταν καλύτεροι, είχαν ευκαιρίες, ισοφάρισαν με τον Γκικίεβιτς (55′), αλλά πάλι εμφάνισαν ευρωπαϊκές ασθένειες. Βατερλώ και για την «Κυρία» στη Σουηδία…

Εκτός τόπου και χρόνου παρουσιάστηκε όμως και η Ανόρθωση και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το 3-0 που πήρε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» καθώς η Γκέφλε την συνέτριψε με 4-0!!! 

Η ομάδα του Χρίστου Κασσιανού παρουσιάστηκε… κοιμισμένη στο πρώτο 45λεπτο. Χωρίς σωστή αμυντική λειτουργία και ανύπαρκτη επιθετικά, έδωσε το δικαίωμα στην Γκέφλε να επιβάλει τον ρυθμό της και να φτιάξει ευκαιρίες κυρίως μετά από εκτελέσεις κόρνερ.

Το γκολ όμως ήρθε από αδράνεια της άμυνας της «Κυρίας» σε μια επίθεση των Σουηδών. Ήταν στο 25ο λεπτό όταν ο Λούντεβαλ μπήκε μέσα στην περιοχή και ανάμεσα σε πολλά πόδια έκανε την πάσα προς τον Όρλοφ που πλάσαρε εύστοχα. Στο 67′ η Γκέφλε έφτασε στο 2-0 με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φαλτσέτας και κάπου εκεί το παιχνίδι έγινε ντέρμπι.

Το… χαστούκι μέσα σε ένα δίλεπτο που έστειλε στο καναβάτσο την «Κυρία». Στο 85′ ο Όρλοφ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και στο 87′ ο Ντάλμπεργκ διαμόρφωσε το 4-0 που έδωσε μια απίστευτη πρόκριση στην Γκέφλε.