Στον αέρα η τηλεοπτική μετάδοση του Λίνφιλντ – Ξάνθη! Ποια κανάλια ενδιαφέρονται…

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Εξαιρετικά σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να ΜΗΝ μεταδοθεί τηελοπτικά στην Ελλάδα ο επαναληπτικός αγώνας της Ξάνθης με την Λινφιλντ στο Μπέλφαστ, καθώς τρεις ημέρες πριν την διεξαγωγή του μεγάλου αγώνα, κανένα κανάλι δεν έχει ανακοινώσει την τηλεοπτική του κάλυψη.

Το σοβαρό αυτό ενδεχόμενο έχει να κάνει και με το γεγονός ότι η πρώτη αναμέτρηση της Ξάνθης με την Λινφιλντ στο Skoda Xanthi Arena δεν μεταδόθηκε στην Βόρειο Ιρλανδία. Μάλιστα, όποιος ψάξει στα φόρουμς των οπαδών της Λινφιλντ θα διαπιστώσει την αγωνία τους να αναζητήσουν τρόπους να αγοράσουν πακέτο της Nova, εφόσον έπιασε δορυφορικά στην χώρα τους, αλλά και μια πικρία τους που το BBC αγνοεί την ομάδα τους. Επίσης, στα δημοσιογραφικά του γηπέδου των Πηγαδίων δεν διαπιστώθηκε παρουσία δημοσιογράφων της τηλεόρασης από την Β. Ιρλανδία που να ήρθαν για να μεταδόσουν το παιχνίδι.

Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την τηλεοπτική κάλυψη του επαναληπτικού από ελληνικό κανάλι. Ελεύθερης εμβέλειας είναι από δύσκολο έως απίθανο να ενδιαφερθεί για το παιχνίδι, καθώς δύσκολα θα μπορέσουν να βγουν από διαφημίσεις τα έξοδα ακόμα και για την μεταβαση στην Β. Ιρλανδία. Επομένως, αν υπάρξει κάλυψη, το πιθανότερο είναι αυτή τη στιγμή να γίνει από κάποια από τις δύο συνδρομητικές πλατφόρμες, δηλάδή τη Nova ή τον OTE Tv. Ωστόσο καμία από τις δύο ακόμα δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να στείλει δημοσιογράφο στο Μπέλφαστ.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, το προβάδισμα έχει το κανάλι που μετέδωσε το πρώτο παιχνίδι. Στην περίπτωσή μας η Nova, που έχοντας εξασφαλίσει και το πακέτο του Europa League από την φάση των ομίλων, ενδιαφέρεται να διαφημίσει από τώρα αυτό το προϊόν της. Ωστόσο, συνήθως τέτοιες μεταδόσεις γίνονται με αμοιβαία ανταλλαγή. Δηλαδή να έδινε η Nova δωρεάν το σήμερα στην τηλεόραση της Β. Ιρλανδίας και να λάμβανε επίσης δωρεάν αυτό από το Γουίντσορ Πάρκ. Κάτι τέτοιο είναι προφανώς ότι δεν ισχύει στην περίπτωσή μας, από την στιγμή που το ματς της Θράκης δεν μεταδόθηκε στην Β. Ιρλανδία.

Κατά συνέπεια, όποιο κανάλι θέλει να δείξει το παιχνίδι, θα πρέπει να βάλει και πάλι το χέρι στην τσέπη. Και όσο πληριάζουμε προς την ώρα του αγώνα, τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο μετάδοσης, καθώς στενεύουν και τα περιθώρια για τα διαφημιστικά τμήματα των καναλιών να πουλήσουν διαφημιστικό χρόνο και να καλύψουν κάπως τα έξοδα που θα κάνουν για την εξασφάλιση της μετάδοσης. Ο επαναληπτικός Λινφιλντ – Ξάνθη παραμένει για την ώρα τηλεοπτικά στον αέρα…