Το πρόγραμμα ΑλληΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 2013

Με κεντρικό σύνθημα και το τρίπτυχο , ξεκινά την Παρασκευή (19/7) το διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Άλλη-ΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 2.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 19/7 έχει ως εξής:

10:00 Καλοκαιρινές μουσικές επιτυχίες από τα ηχεία του κέντρου της Αλεξανδρούπολης με μουσικές επιλογές και αφιερώσεις του κόσμου.
11:00 Παιδιά από το παιδικό χωριό S.O.S. Θράκης παρέα με τον παιδότοπο Το Μήλο, φτιάχνουν μια ανατρεπτική κατασκευή ενός τεράστιου μήλου μπροστά στο Δημαρχείο, ενώ το Gelato κερνάει παγωτό.
12:00 Ουρανοκατέβατη τέχνη! Ποιητικά/στιχουργικά τετράστιχα γραμμένα σε χάρτινες σαΐτες, αφήνονται ελεύθερα από την κορυφή του Δημαρχείου.
12:30 Ζογκλέρ/ξυλοπόδαροι/κλόουν φτιάχνουν τη διάθεση στη διάβαση του Δημαρχείου! Παράλληλα, μοιράζονται… αγκαλιές!
14:00 Καροτσοδρομίες! Οι συμμετέχοντες μπαίνουν σε καρότσι του συνεταιρισμού supermarket Αλέξανδρος και διεκδικούν ένα καρότσι γεμάτο με αγορές! Όλα αυτά στο πάρκο Εγνατία!
19:00 Ολιστικό μασάζ με τους Εναλλακτικούς Θεραπευτές της Αλεξανδρούπολης, με χορηγό τη WinLine Κεμαλάκης στο πάρκο της Αργούς.
20:00 Το Μπυρο-ποδήλατο, η περσινή έκπληξη της γιορτής, ξαναβγαίνει στην παραλιακή οδό. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να κάνουν πηδάλι και να απολαύσουν μια παγωμένη μπύρα με 3 ευρώ, στη μοναδική δράση με χρέωση.
20:00 Την ίδια ώρα στο Φάρο θα γίνονται χοροί Zumba, ενώ θα υπάρχουν ταυτόχρονα μεγάλες εκπλήξεις για το κοινό.
21:00 Σβήνουν τα φώτα της παραλιακής οδού για μισή ώρα ως ένδειξη οικολογικής συνείδησης.
21:00 Στο δεύτερο υπόστεγο του λιμανιού το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει αγαπημένες μπαλάντες από τον Γιάννη Σκόνδρα, μαζί με ερωτικά γράμματα του Σταυριανού Κιναλόπουλου, ενώ το Αlma bar κερνάει ισπανική σαγκριά.
22:00 Κρυμμένος θησαυρός στην Έκθεση Βιβλίου στην παραλία της Αλεξανδρούπολης. Οι συμμετέχοντες φτιάχνοντας μια ομάδα 3-6 ατόμων, θα δοκιμάσουν να λύσουν πέντε γρίφους με έπαθλο μια δωροεπιταγή από την ΠΡΙΣΜΑ Electronics! Η 2η και 3η ομάδα κερδίζουν μια δωρεάν βόλτα με το Μπυροποδήλατο!

Το πρόγραμμα του Σαββάτου θα είναι:

10:00 Καλοκαιρινή μουσική στα ηχεία του Δήμου, όπως δηλαδή και την Παρασκευή με μουσικές επιλογές και αφιερώσεις του κόσμου.
11:00 Μικρά παιδιά μαθαίνουν οδήγηση στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με παιδικά ηλεκτροκίνητα αμαξάκια. Τα ορθοπεδικά Σερκελίδου φέρνουν κλόουν, μουσική και μπαλόνια, ενώ οι αρτογεύσεις Φραγκόπουλος προσφέρουν στους επίδοξους οδηγούς διάφορες λιχουδιές.
12:00 Καλοκαιρινή μουσική στα ηχεία και χορευτές διακόπτουν την κίνηση σε κάθε στοπ της διάβασης μπροστά στο Δημαρχείο!
13:00 Οι συμμετέχοντες βιδώνουν παλιά ποδήλατα σε διάφορα σημεία της πόλης και τα γεμίζουν με φυτά και λουλούδια.
16:00 Ποδηλατοδρομία που θα καταλήξει σε τουρτοπόλεμο! Ξεκινώντας από το πάρκο Εγνατία για την παραλία, οι συμμετέχοντες θα παίξουν cake-ball, πετώντας ο ένας στον άλλο αυγά, γάλα και αλεύρι! Στη συνέχεια πέφτουν στη θάλασσα για να ξεβρωμίσουν.
19:00 Στο πάρκο της Αργούς η Μαρίνα Παυλάκη παραδίδει δωρεάν μαθήματα yoga.
20:00 Παζάρι τέχνης, με κόσμημα, χένα τατού, διακόσμηση, μακιγιάζ δίπλα στον Φάρο.
20:00-20:30 Capoeira μπροστά στον Φάρο! Βραζιλιάνικη σούπερ εντυπωσιακή πολεμική τέχνη. Salve Brazil!
20:00-21:00 Για 2η φορά στην ιστορία της πόλης ανοίγει ο Φάρος και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί.
21:00-21:30 Λάτιν αποθέωση στον Φάρο με τους Ritmo De Arte.
21:30 Συναυλία στον Φάρο με τους 4 Seasons, Rebels, Trademark και guest star την Σοφία Κουρτίδου, οργανώνει η Ευρωψυκτική Ζαπάρτας. Φήμες λένε ότι ο διοργανωτής της ΑλληΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, Σταυριανός Κιναλόπουλος, θα κάνει βουτιά από την σκηνή για φινάλε της μεγάλης γιορτής!