Προς την έξοδο από την Ρόμα ο Τοροσίδης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Μόνο σίγουρη δεν είναι η παραμονή του Βασίλη Τοροσίδη στην Ρόμα την προσεχή περίοδο, αφού οι Ρωμαίοι βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του Μαϊκόν, ο οποίος ανάμενεται να πάρει τη θέση του Έλληνα δεξί μπακ στην ενδεκάδα.

Παρά τις διαψεύσεις του μάνατζέρ του ξανθιώτη αμυντικού, ο “Τόρο” φέρεται να βρίσκεται στη λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές της Ρόμα. Και αυτό γιατί προχωρούν στην απόκτηση του Μαϊκόν ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Θρακιώτη άσσο. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη γίνεται σαφές ότι ο “δικός μας” Βασίλης Τοροσίδης δύσκολα θα βρίσκεται στο “Ολίμπικο” τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς δεν θα ήθελε και ο ίδιος να μείνει σε μια ομάδα που θα βλέπει τους αγώνες από τον πάγκο, ούτε όμως είναι φυσιολογικό να αλλάξει το ποδοσφαιρικό του στυλ παιχνιδιού, αυτό που τον έχει καθιερώσει, για να βρει μια άλλη θέση στην ενδεκάδα.

Ο Τόρο είναι πολυεργαλείο, μπορεί εξίσου καλά να παίξει και αριστερά (κανείς δεν ξεχνά ότι εκεί τον χρησιμοποιούσε κατά κόρον ο Ρεχάγκελ με την Εθνική) αλλά τα πράγματα για αυτόν στην Ρόμα δεν πάνε καλά. Δεν πρόλαβε να μάθει τα στενά της πόλης, να συνηθίσει την παρέα του Ταχτσίδη, να μετακομίσει η γυναίκα του με το νεογέννητο παιδί τους και ήδη τα φίδια τον έχουν ζώσει τον Θρακιώτη. Ο νέος τεχνικός Ρούντι Γκαρσία αρέσκεται στο σύστημα 4-3-3 και τα μπακ που «πατάνε» την αντίπαλη περιοχή (όπως ο «Toro»), ωστόσο ο ανταγωνισμός εν αρχή δείχνει να πετάει στον πάγκο τον 28χρονο παίκτη. Η έλευση του Μαϊκόν αποκλείει το σενάριο της 11άδας, ενώ η προοπτική ένας εκ των Μπενατιά, Μπουρντίσο να αποτελούν εναλλακτικές λύσεις στο μυαλό του Γκαρσία για τη θέση του δεξιού μπακ οδηγούν τελικά τον Τοροσίδη σε -σοβαρές- σκέψεις αποχώρησης.

Ομάδα για να πληρώσει τη Ρόμα για το 100% των δικαιωμάτων που μόλις στις αρχές της χρονιάς απέκτησε και διατηρεί μέχρι το 2015 δεν υπάρχει και έτσι αυτή τη στιγμή ο «δανεισμός» του φαντάζει η πιθανότερη επιλογή. Οι ομάδες που έχουν ενδιαφερθεί “ζεστά” για τον ξανθιώτη μπακ είναι οι Τορίνο και Σαμπντόρια, με την πρώτη να τον θέλει ακόμα και με τη μορφή δανεισμού και την δεύτερη να επιμένει, παρά τις διαψεύσεις που υπήρξαν πριν μερικές εβδομάδες. Άλλωστε από τότε άλλαξαν και τα δεδομένα. Κάποιοι κάπου ανέφεραν και τον… ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, αλλά αυτό μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας (πιο πιθανό φαντάζει να επιστρέψει στον Ολυμπιακό ή ακόμα και στην Ξάνθη, όπου έχει δηλώσει άλλωστε ότι θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του).

Μέχρι νεωτέρας, πάντως, ο Βασίλης Τοροσίδης συνεχίζει ως σωστός επαγγελματίας τις προπονήσεις με τη Ρόμα εν αναμονή των εξελίξεων. Για αυτόν το φετινό καλοκαίρι προμηνύεται πιο «καυτό» από ποτέ με τα πάντα να βρίσκονται στον αέρα και τον επόμενο προορισμό του, παρά το δυνατό συμβόλαιο που διαθέτει με την ιταλική ομάδα, να παραμένει άγνωστος για την ώρα…