Αυτή είναι η απόφαση του CAS που στέλνει εκτός Ευρώπης τον ΠΑΣ…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Οριστικά ο ΠΑΣ Γιάννινα δε θα συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Το CAS απέρριψε την έφεση που είχε καταθέσει η ομάδα των Ιωαννίνων κατά της απόφασης για τη μη αδειοδότησή της και ως εκ τούτου μένει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η Ξάνθη εννοείται ότι συμμετέχει, αλλά όπως αποκαλύπτεται, δεν θα επηρεαζόταν από την όποια εξέλιξη είχε η εκδίκαση της υπόθεσης.

Το διαιτητικό δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την προσφυγή της ελληνικής ομάδας καθώς όπως αναφέρει η απόφαση, έχει παραβιάσει κανονισμούς που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά της ομάδας. Πρακτικά η συγκεκριμένη απόφαση σημαίνει πως ο ΠΑΣ δε θα αγωνιστεί φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ, αυτό δεν επηρεάζει -και ούτε θα επηρέαζε- τη συμμετοχή της Ξάνθης, αφού όπως ανέφερε νωρίτερα το SentraGoal και αναδημοσίευσε το ThrakiSportS, σε περίπτωση δικαίωσης του ΠΑΣ θα συμμετείχε ως εξτρά ομάδα στο Europa League χωρίς να κινδύνευε η θέση της Ξάνθης που εφόσον είχε δηλωθεί και συμμετάσχει στην κλήρωση, δεν μπορούσε να χάσει την συμμετοχή.

Η ανακοίνωση του CAS

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο για τον Αθλητισμό (CAS) απέρριψε την προσφυγή που άσκησε η ΠΑΣ Γιάννινα 1966 (Ελλάδα) κατά της απόφασης που ελήφθη στις 26 Ιουνίου 2013, από το τμήμα εκδίκασης της UEFA. Κατά συνέπεια, η ελληνική ομάδα δεν είναι δεκτή στο UEFA Europa League 2013/14.

Σύμφωνα με την αρχική απόφαση της UEFA, ο ΠΑΣ Γιάννινα παραβίασε το UEFA Συστήμα Αδειοδότησης Ομάδων και Οικονομικό Fair Play μετά ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις ελληνικές φορολογικές αρχές, στις 31 Μαρτίου 2013, καθώς και για το γεγονός ότι κατέθεσε τις οικονομικές καταστάσεις που δεν αντικατοπτρίζει ορθά την πραγματική οικονομική κατάσταση του συλλόγου.

Στην προσφυγή του στο CAS που κατατέθηκε στις 4 Ιουλίου 2013, η ελληνική ομάδα ζήτησε από την απόφαση της UEFA πρέπει να ακυρωθεί, ή, εναλλακτικά, να αντικατασταθεί με νέα απόφαση συμπεριλαμβανομένων των λιγότερο αυστηρών κυρώσεων. Τα μέλη, μαζί με τους εκπροσώπους και τους μάρτυρες ακούστηκαν κατά τη διάρκεια ακρόασης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2013 στην έδρα του CAS στη Λωζάνη.

Η επιτροπή του CAS, που αποτελείται από τον πρόεδρο Olivier Carrard (Ελβετία), και τους Messrs Efraim Barak (Ισραήλ) και Luigi Fumagalli (Ιταλία), αποφάσισε να επιβεβαιώσει τη νομολογία του CAS σε σχέση με το οικονομικό fair-play και απέρριψε την προσφυγή. Το CAS εξέδωσε την απόφασή του σήμερα, χωρίς τους λόγους, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία»