Η άνοδος του Εθνικού ανεβάζει κατηγορία και τον Αρίωνα!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Αρκετές ανακατατάξεις έχουν επέλθει και στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ από την άνοδο της Ελευθερούπολης στην Β’ Εθνική, που είχε σαν αποτέλεσμα την άνοδο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Γ’ κατηγορία.

Η «καραμπόλα» εκτός από τον Εθνικό ευνοεί και τον Αρίωνα Ξάνθης, τον οποίο διατηρεί στην Α1 Κατηγορία, σε περίπτωση βέβαια που δεν γίνει ενιαίος όμιλος.

Σε περίπτωση λοιπόν που προχωρήσει το αρχικό σχέδιο της διοργανώτριας για πρωτάθλημα δύο κατηγοριών, τότε η ομάδα της Ξάνθης παραμένει στην Α1 παίρνοντας την θέση του Εθνικού που προβιβάστηκε στα εθνικά πρωταθλήματα.

Βέβαια μένει να δούμε τελικά πόσες θα είναι οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ (η προθεσμία για την δήλωση συμμετοχής είναι μέχρι τις 15 Αυγούστου) ώστε να ξεκαθαριστεί αν θα προχωρήσει τελικά το σχέδιο της δημιουργίας δύο κατηγοριών που θα χωριστούν αντίστοιχα σε δύο υπό ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

Αν προχωρήσει το σχέδιο των δύο κατηγοριών, ο Αρίων την νέα περίοδο θα αντιμετωπίσει στην Α1 Κατηγορία τους ΑΕ Κομοτηνής, Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, Φίλια Ορεστιάδας και ΑΟ Χρυσούπολης. Θα υπάρξει αντίστοιχος όμιλος και στην Ανατολική Μακεδονία και στην συνέχεια, ανάλογα με τις βαθμολογίες, θα κοντραριστούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου για τον τίτλο και οι δύο τελευταίοι κάθε ομίλου για την παραμονή.