Ρατσιστικό παραλήρημα Μιχαλολιάκου κατά του Αντετοκούμπο

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Κάθε όριο ρατσιστικής πρόκλησης ξεπέρασε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ έσπευσε να αποκαλέσει τον Γιάννη Αντετοκούμπο “χιμπατζή”.

«Και στο ζωολογικό κήπο αν δώσετε σε έναν χιμπατζή μια μπανάνα ή μια σημαία θα την σηκώσει» είπε  σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης, σχολιάζοντας την κίνηση του Γιάννη Αντετοκούμπο να σηκώσει την ελληνική σημαία στην εκδήλωση για τα ντραφτ του ΝΒΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όταν οι δημοσιογράφοι του έδειξαν τη φωτογραφία του Γιάννη Αντετοκούμπο στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μιχαλολιάκος απευθυνόμενος σε έναν από αυτούς του ζήτησε να πει απ’ έξω το επίθετό του και σημείωσε πως «αν μπορέσετε να το πείτε τότε να τον πείτε και Έλληνα» ενώ διερωτήθηκε αν υπάρχουν πολλοί με ανάλογα επίθετα που έχουν πολεμήσει στο έπος του 1912 ή του 1940.

Όταν οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν ο κ. Μιχαλολιάκος προκάλεσε ακόμα περισσότερο λέγοντας πως «και στον ζωολογικό κήπο άμα δώσετε σε ένα χιμπατζή μια μπανάνα και μια σημαία Έλληνας θα είναι» ενώ τόνισε με έμφαση πως ο ίδιος δεν συγκινείται από το γεγονός ότι ο νεαρός Γιάννης σήκωσε την ελληνική σημαία στο NBA.

Είναι προφανές ότι για το ναζιστικό μόρφωμα του ελληνικού Κοινοβουλίου, οι ασιάτες είναι «υπάνθρωποι» και «κατσαρίδες» όπως διαβάζουμε ότι είχε αποφανθεί παλαιότερα η σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου, ενώ προφανώς οι καταγόμενοι από την Αφρική δεν είναι τίποτε άλλο από «χιμπατζήδες».

Υπενθυμίζεται΄ότι την ελληνική υπηκοότητα του Αντετοκούμπο επίσπευσε ο κομοτηναίος τότε υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ στελέχη της Χρυσής Αυγής έχουν αμφισβητήσει στο παρελθόν την ελληνικότητα και του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, που μεγάλωσε στην Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία και ο οποίος έχει άλλωστε και Έλληνα γονιό.

Αλήθεια, πόσο πιο χαμηλά μπορούν μα πέσουν;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here