Δηλώθηκε ο Μπανιώτης για το Παγκόσμιο Στίβου της Μόσχας

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Αρχίζει και «ζεσταίνεται» ο ανοιχτός στίβος και φυσικά για τους Έλληνες πρωταθλητές έχει ξεκινήσει η «μάχη» για να πιάσουν τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Μόσχα.

Ενώ η σεζόν είναι στο ξεκίνημά της, μετά την επιτυχία στους Μεσογειακούς Αγώνες, αναμένεται να κορυφωθεί στις 20 και 21 Ιουλίου με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ, που μαζί με τους Βαλκανικούς Αγώνες που γίνονται στη Στάρα Ζαγόρα στις 27 και 28 Ιουλίου αναμένεται να αποτελέσουν τις τελευταίες ευκαιρίες για τα «εισιτήρια» στη διοργάνωση στη ρωσική πρωτεύουσα.

Πάντως, μέχρι τώρα 13 αθλητές έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, 7 άνδρες και 6 γυναίκες. Μέσα στη φετινή χρονιά τα έχουν πιάσει ο δραμινός Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ. εμπόδια, ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στα 50χλμ. βάδην, η Καλλιόπη Αστροπεκάκη στο Μαραθώνιο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20χλμ. βάδην, ενώ τελευταίος στην λίστα προστέθηκε ο Κώστας Μπανιώτης με το εντυπωσιακό ρεκόρ στον τελικό των Μεσογειακών Αγώνων την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μπανιώτης έτσι κι αλλιώς είχε από φέτος στον κλειστό το όριο όπως και ο Αντώνης Μάστορας στο ύψος, ο Γιώργος Τσάκωνας στο μήκος, ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν, η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ και η Νίκη Πανέττα στο τριπλούν. Τέλος, από πέρσι τα έχουν η Σοφία Υφαντίδου στο έπταθλο και η Δέσποινα Ζαπουνίδου στα 20χλμ. βάδην.

Ήδη στην αριθμητική δήλωση που έχει κάνει ο ΣΕΓΑΣ στην IAAF για την ελληνική αποστολή που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ στη Μόσχα, αποτελείται από 22 αθλητές και 16 συνοδούς, συνολικά δηλαδή, 38 άτομα. Στους άνδρες είναι δηλωμένοι 11 αθλητές και στις γυναίκες 11 αθλήτριες, για τους αγώνες που θα γίνουν από 10 ως 18 Αυγούστου. Ανάμεσα στους αθλητές θα είναι φυσικά και ο κομοτηναίος Κώστας Μπανιώτης, όπως άλλωστε και ο δραμινός “κολλητός” του Κώστας Δουβαλίδης…