Άνευ Στυλιανίδη ο Αντετοκούμπο με τον Σαμαρά στο Μαξίμου

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (2/7) τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ενθουσιάστηκε από τον χαρακτήρα του και του ζήτησε να τρελάνει τους Αμερικανούς με τα καρφώματά του! 

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός ότι στην επίσκεψη αυτή δεν τον συνόδευσε (ή δεν κλήθηκε να τον συνοδεύσει) ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρόλο που σύμφωνα με τα λεγόμενα των εκπροσώπων του Αντετοκούμπο αποτέλεσε το πρόσωπο – κλειδί που ενδιαφέρθηκε από την κυβέρνηση ώστε να αποκτήσει σε χρόνο ρεκόρ το ελληνικό του διαβατήριο.

Λίγο μετά τις 15:25 το μεσημέρι έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με τους εκπροσώπους του (Γιώργο Δημητρόπουλο – Γιώργο Πάνου), αλλά και τους γονείς του Τσαρλς και Βέρα. Ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός συνόδευσαν τον πρώην πλέον παίκτη του Φιλαθλητικού στα… ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου, με τον Αντώνη Σαμαρά να τον υποδέχεται με ένα πλατύ χαμόγελο. “Θέλω να σε ευχαριστήσω που τιμάς τα εθνικά μας χρώματα” του είπε και πρόσθεσε: “Είναι μεγάλη συγκίνηση, όλος ο Ελληνικός λαός έχει δει το πόσο αγωνίστηκες από μικρό παιδί για να βοηθήσεις τα αδέλφια σου και έχεις γίνει παράδειγμα για πολλούς”.

 

Κάπου εκεί ήρθε και η… ατάκα της ημέρας από τον Πρωθυπουργό. “Και θέλω να σου πω με μεγάλη συγκίνηση και κάτι ακόμα. Να το βγάλω, όπως το αισθάνομαι. Εύχομαι στην Αμερική να τους τρελάνεις με τα καρφώματά σου” είπε ο Αντώνης Σαμαράς και κατέληξε: “Να είστε καλά, να είστε δυνατοί. Μας δίνεις μεγάλη χαρά και ευχαριστώ και για το καπέλο των Bucks. Για εμάς είναι μέρα χαράς που σε βλέπουμε και όλη η Ελλάδα είναι πολύ συγκινημένη μαζί σου. Ευχαριστούμε που σηκώσατε τη σημαία με τον αδελφό σου. Τους δείξατε έξω και λίγο Ελλάδα”.

Ωστόσο, όπως προείπαμε, έκπληξη προκάλεσε η απουσία Στυλιανίδη. Ο βουλευτής Ροδόπης δεν μετέχει πλέον στην κυβέρνηση, αλλά ακόμα και σήμερα στις συνεντεύξεις τους, οι εκπρόσωποι του παίκτη πίνουν νερό στο όνομά του. Δεν τον κάλεσε το Μαξίμου; Αρνήθηκε ο ίδιος να πάει σε ένδειξη δυσαρέσκειας για την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση; Κάθε απάντηση δεκτή…