Χρυσό με ρεκόρ ο Δουβαλίδης στην Μερσίνη

Ανταπόκριση από την Τουρκία: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Τρία χρυσά μετάλλια κατέκτησε με το… καλημέρα η Ελλάδα στον στίβο, στη πρώτη ημέρα του προγράμματος του κλασσικού αθλητισμού στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου θα ανέβουν η Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη στο επί κοντώ, ο Λυκούργος-Στέφανος Τσάκωνας στα 200 μέτρα και ο «δικός μας» δραμινός εμποδιστής Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ. εμπόδια, κάτι που σημαίνει ότι στο στάδιο Nevin Yanit θα ακουστεί τρεις φορές ο ελληνικός ύμνος.

Ο Δουβαλίδης, αθλητής ιδιαίτερα αγαπητός και στην Θράκη από τις συχνές παρουσίες του στις εκδηλώσεις των ομάδων στίβου της περιοχής, έκανε εξαιρετική κούρσα και τερμάτισε πρώτος σε χρόνο 13.45”.. Ο πρωταθλητής μας αναδείχθηκε έτσι Μεσογειονίκης ενώ με το χρόνο του πέτυχε ρεκόρ Μεσογειακών Αγώνων, το οποίο κατείχε ο Ισπανός Felipe Vivancos με 13.53 από το 2005.

Παράλληλα, με την επίδοση αυτή ο δραμινός εμποδιστής του Μπάμπη Σδρόλα ισοφάρισε και το φετινό του ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Thomas Martinot Lagarde σε 13.48” και το χάλκινο μετάλλιο ο Αλγερινός Othman Hadj Lazib σε 13.61”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τετάρτη επιφύλασσε και ένα χρυσό μετάλλιο στον στίβο για την Κύπρο με την Ελένη Αρτυματά, η οποία τερμάτισε πρώτη στα 200 μέτρα. Με τον τρόπο αυτό, η Κύπρος κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο γενικά στη φετινή διοργάνωση και μάλιστα χρυσό!!! Η αξία του είναι πολλαπλάσια, αν αναλογιστεί κανείς ότι προς τιμήν της Αρτυματά θα κυματίσει στον ψηλότερο ιστό η κυπριακή σημαία, σε μια πόλη από όπου ξεκίνησαν το 1974 τα τουρκικά στρατεύματα για την κατάληψη του βορείου τμήματος της Μεγαλονήσου βάσει του σχεδίου Αττίλας.