Και άλλη ομάδα της Θράκης στα προκριματικά του Europa League!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Τελικά η Ξάνθη δεν θα είναι η μόνη ομάδα της Θράκης που θα συμμετάσχει στο προσεχές Europa League. Με τον ίδιο τρόπο, ανακοινώθηκε την Τετάρτη ότι θα λάβει μέρος άλλη μία ιστορική ομάδα του ευρύτερου γεωγραφικού μας διαμερίσματος. Όχι όμως ελληνική αλλά… βουλγαρική.

Η UEFA απέκλεισε από το επερχόμενο Europa League την ομάδα την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, λόγω οικονομικών προβλημάτων, δίνοντας τη θέση της στη Μπότεφ Πλόβντιβ. Θέματα τα οποία αντιμετώπισαν πρόσφατα Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα κλήθηκε να αντιμετωπίσει και η ΤΣΣΚΑ Σόφιας, έχοντας την ίδια κατάληξη με τις ελληνικές ομάδες.

Η ομάδα της βουλγαρικής πρωτεύουσας δεν… έπεισε με τις εξηγήσεις της την UEFA κι έχασε τη θέση της στο Europa League της νέας περιόδου.Αντ’ αυτής, θα αγωνιστεί όπως συνέβη και στην Ελλάδα μια ομάδα από την Θράκη, η Μπότεφ της Φιλιππούπολης που  τερμάτισε 4η στο πρωτάθλημα και τελικά θα παίξει στην Ευρώπη.

Η ομάδα του Πλόβντιβ θα αντιμετωπίσει στον πρώτο προκριματικό γύρο την Αστάνας από το Καζακστάν, σε αγώνες που θα γίνουν στις 4 και 11 Ιουλίου.