Όλα όσα έγιναν στην γενική συνέλευση της ΕΠΣ Θράκης

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Παρουσία εκπροσώπων από 39 σωματεία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (14/6) σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΣ Θράκης. Σ’ αυτήν εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2012 καθώς επίσης και ο προϋπολογισμός του 2013-2014. 

Αρχικά διαβάστηκε ο διοικητικός απολογισμός. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Μάνος Γαβριηλίδης, πριν αναχωρήσει με την Εθνική Νέων για το Μουντιάλ της Τουρκίας, έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του Πανθρακικού για την παραμονή της στη Σούπερ Λιγκ, στον ΠΑΟΚ Κοσμίου για την άνοδό του στη νέα Γ’ Εθνική, στο Μ. Αλέξανδρο Ιάσμου για την πορεία του στο πρωτάθλημα της Α1 και στα μπαράζ ανόδου και στο “Δίαυλο 92,4” για τη συμβολή του στην προβολή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του νομού μέσω των απευθείας μεταδόσεων των αγώνων της Α1 και Α2.

Επίσης, θέλοντας να δώσει μια εξήγηση για την κακή πορεία των μικτών ομάδων, τόνισε ότι αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα συμμετοχής σ’ αυτές των παικτών των Ακαδημιών του Πανθρακικού. Πρόσθεσε όμως ότι φέτος θα προσληφθεί καινούριο τεχνικό τιμ και σε συνδυασμό με την ύπαρξη κι άλλων Ακαδημιών στο νομό, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βγει κάτι καλό για το ποδόσφαιρο της Ροδόπης.

Στη συνέχεια διαβάστηκε ο οικονομικός απολογισμός καθώς και η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής. Σύμφωνα με τον απολογισμό τα έσοδα την περίοδο από 1-1-2012 έως 31-12-2012 ήταν 110.040,23 και τα έξοδα για την ίδια περίοδο 89.685,50. Υπήρξε δηλαδή ένα υπόλοιπο 20.354,73 το οποίο αν προστεθεί στο προηγούμενο υπόλοιπο που ήταν 55.992,74 μάς δίνει συνολικό υπόλοιπο ταμείου 76.347,47.

Ο κ. Γαβριηλίδης επισήμανε ότι τα αυξημένα έσοδα από την Ομοσπονδία δεν πρέπει να ξεγελούν καθώς ήταν χρονιά εκλογών και ότι φέτος τους πρώτους έξι μήνες δεν έχει μπει στα ταμεία ούτε ευρώ από την ΕΠΟ. Πρόσθεσε ότι τα αυξημένα έσοδα από τόκους τραπεζικών καταθέσεων οφείλονται στο ότι η Ένωση “έκλεισε” ένα ποσό 60.000 ευρώ σε τράπεζα. Ακόμα ανέφερε ότι αυξήθηκαν τα έσοδα από το γήπεδο της ΕΠΣ στο Ραδιοφωνικό Σταθμό, ενώ μειώθηκαν τα έξοδα. Συμπλήρωσε ότι από φέτος όλα τα έγγραφα που έρχονται στην Ένωση παραλαμβάνονται από λογιστικό γραφείο στο οποίο δίνεται ένα ποσό μηνιαίως για να ασχολείται με ΦΠΑ, περιουσιακά κλπ προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν λάθη.

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης παρουσίασε μια πρόταση προκειμένου οι ομάδες να μη διστάζουν να υποβάλλουν ενστάσεις για πλαστοπροσωπεία εξαιτίας του υψηλού παραβόλου (150 ευρώ). Η πρόταση λοιπόν την οποία έκανε ο Μεμέτ Αλή Τζουνέιτ είναι να μειωθεί το ποσό του παραβόλου στα 100 ευρώ και να το πληρώνει η ομάδα που θα βγει χαμένη από την εκδίκαση της ένστασης. Η συγκεκριμένη πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα. Ο κ. Γαβριηλίδης τόνισε ότι υπάρχει και μία πρόταση της δημοσιογραφικής ομάδας του “Δίαυλου 92,4” σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των πλέι οφ και πλέι άουτ η οποία και θα συζητηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Στο τελευταίο κομμάτι της συνέλευσης έγινε μια ανοιχτή συζήτηση κυρίως για τα παιδικά πρωταθλήματα και τη διαιτησία. Σχετικά με τα παιδικά πρωταθλήματα, εκφράστηκαν παράπονα από εκπροσώπους σωματείων της περιφέρειας του νομού που υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να βρουν παιδιά για να στελεχώσουν τις παιδικές ομάδες, αφού κι αυτά που υπάρχουν, πηγαίνουν κυρίως στις Ακαδημίες του Πανθρακικού. Ζητήθηκε από τη διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης να μεσολαβήσει προκειμένου οι μεγάλες Ακαδημίες του νομού να συνεργαστούν με τις ομάδες με τον Μάνο Γαβριηλίδη να επισημαίνει ότι ο ίδιος βλέπει ότι πάνε να γίνουν συνεργασίες. Παρέπεμψε δε το θέμα στη συνάντηση που θα γίνει μεταξύ των εκπροσώπων των Ακαδημιών και των εκπροσώπων των ομάδων της Α1.

Για τη διαιτησία ακούστηκαν κάποια παράπονα από εκπροσώπους σωματείων οι οποίοι πήραν απαντήσεις από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Γιώργο Ζηλούδη, αλλά έτσι κι αλλιώς το ζήτημα είναι πολύ μεγάλο για να καλυφθεί σε μια γενική συνέλευση…