Πιθανότατα χωρίς Γούτα και Ράνο η Εθνική Κ20 στο αρχικό σχήμα με το Μεξικό

Ανταπόκριση από την Τουρκία: Σωτήρης Σαρμπεζούδης

–  Η μεγάλη πρόκληση αρχίζει. Η εθνική ομάδα Κ-20 των Γούτα και Ράνου της Ξάνθης, που έχει ως επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης Μάνο Γαβριηλίδη, ρίχνεται το Σάββατο (22/6, 18:00) στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων που άρχισε πριν λίγες ώρες στην Τουρκία. Πρώτος αντίπαλός της, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου της διοργάνωσης, το Μεξικό στο «Kamil Ocak Stadim» του Γκαζιαντέπ.

Βουτιά στα… δύσκολα για την Ελλάδα, καθώς το Μεξικό λογίζεται στα φαβορί της διοργάνωσης και έχει θέσει στόχο την κατάκτηση του τίτλου! Η τελευταία προπόνηση των διεθνών, διάρκειας 75 λεπτών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο προπονητικό κέντρο GASKi και περιελάμβανε κυρίως ασκήσεις τακτικής και επιθετικής ανάπτυξης.

Ο Κώστας Τσάνας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και πέρασε την Παρασκευή δείχνοντας για αρκετή ώρα στους παίκτες του βίντεο με φάσεις από αγώνες του Μεξικού. Σύμφωνα ωστόσο με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, το γήπεδο του αγώνα, χωρητικότητας 16.500 θεατών, δεν πρόκειται να γεμίσει.

«Αισθανόμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα. Το Μεξικό έχει μια πολύ καλή ομάδα, αλλά δεν υπάρχει άγχος γιατί υπερτερεί η χαρά και η ικανοποίηση για την 1η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτό το τουρνουά. Θέλουμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι η χώρα μας έχει καλό ποδόσφαιρο και σε αυτή την ηλικία. Δεν φοβόμαστε το Μεξικό. Γνωρίζουμε ότι διαθέτει πολύ καλή επίθεση και καλά οργανωμένη αμυντική λειτουργία. Ο όμιλός μας είναι δυνατός και σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας. Πρώτος στόχος είναι να περάσουμε στα νοκ-άουτ ματς», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο γήπεδο του αγώνα ο Κώστας Τσάνας.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Εθνικής Κώστας Σταφυλίδης, ανέφερε: «Η Ελλάδα και το Μεξικό παίζουν με διαφορετικό τρόπο και αυτές οι διαφορές θα φανούν στο αυριανό ματς. Ελπίζω να επικρατήσουν τα δικά μας πλεονεκτήματα. Δεν μας δημιουργεί πίεση η πρώτη μας συμμετοχή στο Μουντιάλ Νέων, αντιθέτως είμαστε όλοι χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Δεν θα έχουμε άγχος στο παιχνίδι μας, θα παίξουμε για να το ευχαριστηθούμε και για να νικήσουμε».

Με βάση όσα έδειξε και στην προπόνηση της Παρασκευής, λίγες αλλά όχι ανύπαρκτες είναι οι πιθανότητες να ξεκινήσουν οι δύο ξανθιώτες στην αρχική ενδεκάδα. Αυτή πιθανότατα θα απαρτίζεται από τους Καπίνο, Μαρινάκη, Τριανταφυλλόπουλο, Μπουγαϊδη, Σταφυλίδη, Κουρμπέλη, Μπάλλα, Κολοβό, Φουρλάνο, Γιαννιώτα και Διαμαντάκο, σε μία διάταξη 4-2-3-1.

Στην Τουρκία βρίσκεται από την Παρασκευή και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο οποίος επισκέφτηκε το ξενοδοχείο της αποστολής, αρχηγός της οποίας έχει οριστεί ο κομοτηναίος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και μίλησε στους παίκτες: «Να χαρείτε τα παιχνίδια, εμείς πιστεύουμε σε εσάς και η παρουσία μου εδώ αυτό αποδεικνύει. Και μόνο η συμμετοχή σας εδώ είναι τεράστια επιτυχία, όμως όλοι μας θεωρούμε ότι μπορείτε να προχωρήσετε αρκετά».

Ο προπονητής του Μεξικού, Σέρχιο Αλμαγέρ, τόνισε: «Δουλεύουμε μαζί εδώ και δύο χρόνια και κάναμε μια πολύ καλή προετοιμασία για να φτάσουμε ψηλά στη διοργάνωση. Η Ελλάδα είναι καλή ομάδα και έχει παίκτες υψηλού επιπέδου, όμως πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να αρχίσουμε με νίκη τις υποχρεώσεις μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Διαιτητής του αγώνα έχει οριστεί ο Πίτερ Ο΄ Λίρι από τη Νέα Ζηλανδία, με βοηθούς τους Γιαν Χέντρικ Χιντζ (Νέα Ζηλανδία) και Ράβινες Κουμάρ (νησιά Φίτζι) ενώ τέταρτος διαιτητής τον Αυστραλό Μπέντζαμιν Γουΐλιαμς. Η αναμέτρηση αρχίζει στις 6.00 το απόγευμα και μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ που είχε τα δικαιώματα, ο μόνος τρόπος για να την παρακολουθήσει κάποιος είναι μέσω του δορυφορικού καναλιού Eurosport2.